/ - DAN
23/11/2021 u 11:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бурић наложио да се о догађају из Пљеваља изјасни и ВДТ у Бијелом Поље

С обзиром на то да је за кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње надлежно више државно тужилаштво, по налогу в.д. ВДТ државно тужилаштво у Бијелом Пољу утврдиће да ли су у поступањима З.Л. остварени елементи кривичног дјела

По налогу в.д. ВДТ-а Дражена Бурића Основно државно тужилаштво у Пљевљима доставиће Вишем државном тужилаштву из Бијелог Поља списе предмета, формиране поводом догађаја током викенда у Пљевљима, ради оцјене да ли су у случају напада на грађанску активисткињу С.Т. и Б.П. из Пљеваља остварени елементи бића кривичног дјела изазивање националне, расне и вјерске мржње које је у надлежности вишег државног тужилаштва.

-Државна тужитељка Основног државног тужилаштва у Пљевљима у односу на осумњиченог З.Л. поступала је и предузимала службене радње за кривично дјело из стварне и мјесне надлежности основног државног тужилаштва. У складу са својим надлежностима Основно државно тужилаштво у Пљевљима је против З.Л. покренуло поступак због напада на службено лице у вршењу службене дужности-саопштено је из Врховног државног тужилаштва.

С обзиром на то да је за кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње надлежно више државно тужилаштво, по налогу в.д. ВДТ-а Дражена Бурића Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу утврдиће да ли су у поступањима З.Л. остварени елементи кривичног дјела из надлежности вишег државног тужилаштва.

                                                                                           

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:58