Mićunovićm  / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć
26/10/2022 u 16:00 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CEDIS i dalje vodi spor: Ne mogu da naplate 12.000 eura od Brana Mićunovića

Kompanija „Anagusta“ je ćerka firma istoimene kompanije sa Kipra, osnovana 2006. godine, ima sjedište u Budvi, njen osnivač je Brano Mićunović

CEDIS je protiv kompanije „Anagusta” podnio pet predloga za izvršenje zbog neovlašćenog preuzimanja električne energije i donijeta su rješenja o izvršenju na ukupan iznos od 18.981,05 eura plus troškovi postupka, koji iznose 456 eura.

Od tih rješenja, „Anagusta” je izmirila tri, dok je za jedno, odnosno najveće potraživanje, uložila žalbu

Državna energetska kompanija CEDIS i dalje vodi spor protiv kompanije „Anagusta“, koja je u vlasništvu biznismena Branislava Brana Mićunovića zbog neovlašćenog preuzimanja električne energije na iznos od 12.775 eura.

U Privrednom sudu juče je ponovo odloženo ročište, a, kako je „Danu“ nezvanično rečeno, i dalje su u toku pregovori oko namirenja duga, te će naredno ročište biti održano 25. novembra. I prije nekoliko mjeseci, tačnije u martu, ročište je odloženo uz isto obrazloženje.

Kako su „Danu” saopštili iz CEDIS-a, protiv kompanije „Anagusta” podnijeli su pet predloga za izvršenje zbog neovlašćenog preuzimanja električne energije i donijeta su rješenja o izvršenju na ukupan iznos od 18.981,05 eura plus troškovi postupka, koji iznose 456 eura.

Od tih rješenja, „Anagusta“ je izmirila tri, dok je za jedno, odnosno najveće potraživanje, uložila žalbu.

– Na Rješenje o izvršenju Ibr. 428/20 izvršni dužnik je izjavio prigovor, koji je usvojen i postupak se vodi pred Privrednim sudom Crne Gore, a iznos duga je 12.775,21 eura. Što se ostalog tiče, izvršni dužnik je po osnovu ostala četiri rješenja o izvršenju izmirio glavno potraživanje u ukupnom iznosu od 6.205,84 eura. Od toga za tri rješenja izmirio je troškove od 263,50 eura, dok za rješenje o izvršenju Ibr.1906/20 nije izmirio troškove u iznosu od 107,50 eura – poručili su iz CEDIS-a.

Osnivač i vlasnik kompanije „Anagusta“ je kontroverzni nikšićki biznismen Brano Mićunović. Pregovori oko izmirenja duga po osnovu neovlašćenog preuzimanja struje traju još od marta, kada je odloženo ročište kako bi se postigao dogovor o vansudskom poravnanju.

Sjedište kompanije u Limasolu

Prema podacima kiparskog sajta Cyprus Corporate Registry, „Anagusta Enterprises Limited“ je registrovana na Kipru 13. juna 2002. kao društvo sa ograničenom odgovornošću.

Na čelu kompanije se nalaze troje rukovodilaca, odnosno Branislav Mićunović i Svetlana Mićunović na mjestima direktora, kao i kompanija „Ciprompt Secretarial Limited“ koja je na poziciji sekretara.

Adresa kompanije je u Ulici arhiepiskopa Makarija ΙΙΙ, u Limasolu.

Iz CEDIS-a su tada tvrdili da nije riječ o pregovorima, već da se tuženi interesovao o mogućnostima vansudskog poravnanja, što podrazumijeva priznanje duga u cjelosti, kao i troškova postupka koji su nastali do dana zaključenja poravnanja.

Podsjećamo, kompanija „Anagusta“ je ćerka firma istoimene kompanije sa Kipra, osnovana 2006. godine, ima sjedište u Budvi, njen osnivač je Brano Mićunović, a izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik je Nenad Mićunović, sinovac nikšićkog biznismena.

Re­gi­stro­va­na je 2006, a 2009. go­di­ne od Op­šti­ne Bu­dva do­bi­la je do­zvo­lu za grad­nju stam­be­nog objek­ta na Sve­tom Ste­fa­nu.

Istoimena kompanija sa Kipra, kako je „Dan“ ranije pisao, bila je pred likvidacijom. Kako su tada tvrdili iz kiparskih advokatskih asocijacija, obavještenje, kakvo je dobila „Anagusta“, šalje se u slučajevima ako na vrijeme nijesu predavani finansijski izvještaji, ukoliko firma nema nikakvih aktivnosti ili ne plaća uredno poreze i dažbine.

Navodi se i da po isteku tog roka, ako ne bude reakcije i otklanjanja nepravilnosti slijedi postupak gašenja firme. Kiparska kompanija je prethodnih godina često bila u žiži javnosti zbog investicija na Crnogorskom primorju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:47