Полиција, полиција / - Фото: Твитер
18/04/2023 u 12:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Procesuirana četiri Baranina zbog krađa

Krivične prijave podnijete su protiv dva maloljetna i dva punoljetna lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo oduzimanje vozila, krivično djelo krađa, kao i dva krivična djela teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije

Barska policija podnijela je krivične prijave protiv dva maloljetna i dva punoljetna lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo oduzimanje vozila, krivično djelo krađa, kao i dva krivična djela teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Naime, maloljetnik star 16 godina sumnjiči se za krivično djelo oduzimanje vozila. On je, kako se sumnja, dok se nalazio u društvu sa još jednim maloljetnim licem, došao u naselje Bjeliši gdje je na parking prostoru pronašao otključano vozilo i ključ od vozila, te je auto stavio u pogon i odvezao sa te lokacije - navodi se u saopštenju.

Kakno navode iz UP, u Makedonskoj ulici, osumnjičeni maloljetnik je upravljajući ovim vozilom ostvario kontakt sa drugim vozilom koje je bilo parkirano. U tome je zatečen od strane policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Bar.

Vozilo je vraćeno vlasniku.

- Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa krivična prijava je podnijeta protiv M.R. (28) koji je, kako se sumnja, došao u Sutomore gdje je sa parking prostora koji se nalazi u blizini kuće oštećenog lica, otuđio vozilo koje je pronašao otključano sa ključem u bravi.

On je nakon toga vozilo stavio u pogon i isto odvezao na područje Podgorice, koje je zatim prodao drugom licu u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe - navode iz UP.

Preduzimajući dalje mjere i radnje, barska policija je predmetno vozilo pronašla i ono je vraćeno vlasniku.

Osim toga, zbog teške krađje u istom gradu, barska policija je krivičnu prijavu podnijela protiv maloljetnog lica starog 15 godina, a koje je djelo izvršio na štetu stranog državljanina.

- On je, kako se sumnja, u blizini fudbalskog stadiona „Topolica“ u Baru, na parking prostoru, nasilno otvorio najprije prozor, a zatim i vrata na „kamper vozilu“ njemačkih registarskih oznaka, nakon čega je ušao u unutrašnjost vozila odakle je otuđio dva ranca sa vrijednim ličnim stvarima – laptop računar, fotoaparat, fleš memorije, novac - navode iz UP.

Brzom intervencijom pripadnika barske policije izvršilac je identifikovan i lociran, te doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar.

Otuđene stvari su pronađene i vraćene vlasniku.

Takođe, krivično je procesuiran i E.M. (40) iz Bara koji je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo teška krađa i on je lišen slobode.

- On je prije nekoliko mjeseci, u večernjim časovima, došao do jedne pekare u Sutomoru gdje je nasilno otvorio vrata i ušao u pekaru sa još tri lica, te otuđio više vrijednih predmeta - rashladne vitrine, radne stolove i drugu opremu za pekarske poslove, koje je zatim sa ovim licima utovario na prikolicu i transportovao ih u naselje Utjeha, gdje ih je za određeni iznos novca prodao drugom licu - navodi se u saopštenju.

Preduzimajući dalje mjere i radnje, policijski službenici pronašli su otuđene predmete čija je vrijednost oko 15.000 eura i vratili oštećenom licu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:47