/ - FOTO: Portal Dan(zabranjeno preuzimanje bez dozvole redakcije portala Dan)
05/02/2024 u 09:51 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora izručila saradnika Do Kvona: Potraživan zbog prevara u finansijsko – investicionim uslugama

Ovo lice je lišeno slobode u Crnoj Gori 23. marta 2023. na Aerodromu Podgorica po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao Interpol Seul i to zajedno sa D.H.K.

Policja Crne Gore izručila je Južnoj Koreji J.C.H., (Hon Chang Joon)  državljanina te zemlje, shodno rješenju koje je donijelo Ministarstvo pravde Crne Gore.

Podsjećamo, on je uhapšen od strane naše policije zajedno sa takozvanim kraljem kriptovaluta Do Kvonom.

MUP: Uhapšen Do Kvon "kralj kriptovaluta" i još jedna osoba, koristili lažne pasoše

- Ovo lice je lišeno slobode u Crnoj Gori 23. marta 2023. godine na Aerodromu Podgorica po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao Interpol Seul i to zajedno sa D.H.K., da bi nakon što je odslužio kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca u Crnoj Gori zbog izvršenog krivičnog djela falsifikovanje isprave, izručen iz Crne Gore - navode iz Uprvae policije.

J.C.H. je od strane službenika NCB Interpol Podgorica i Posebne jedinice policije danas predat nadležnim pravosudnim i policijskim organima Južne Koreje.

 - Predat je radi  vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih djela koje se odnose na prevaru u finansijsko investicionim uslugama, ulaganjima i tržištu kapitala za koje je zaprijećena doživotna kazna zatvora u Južnoj Koreji - dodaju iz UP.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:42