/ VLADIMIR ERIĆ - FOTO: Ž.B.
19/10/2023 u 09:26 h
Marija Palibrk, Žana BojanićMarija Palibrk, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora od Švedske zatražila izručenje Erića

U narednom periodu će zamoljena država sprovesti ekstradicioni postupak shodno svom zakonodavstvu,i o svojoj odluci obavijestiti Ministarstvo pravde Crne Gore, koje će o tome bez odlaganja obavijestiti javnost

Ministarstvo pravde Crne Gore zvanično je od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo izručenje državljanina Republike Srbije Erić Vladimira, kojega Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici potražuje radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje, teška kradja i sprječavanje dokazivanja.  

Slučaj "Tunel": Erić uhapšen na aerodromu u Štokholmu

Pomenuto lice je prošle nedjelje lišeno slobode u Štokholmu,po medjunarodnoj potjernici NCB Interpola Podgorica. 

U narednom periodu će zamoljena država sprovesti ekstradicioni postupak shodno svom zakonodavstvu,i o svojoj odluci obavijestiti Ministarstvo pravde Crne Gore, koje će o tome bez odlaganja obavijestiti javnost.

Adžić o hapšenju Erića: Pravda u Crnoj Gori postala nezaobilazna

- On je pristupio na gore pomenuti aerodrom sa namjerom da otputuje za Beograd, a gdje je lišen slobode po međunarodnoj potjernici naše države. On se potražuje od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i krivično djela sprječavanje dokazivanja u saizvršilaštvu- navode ranije iz policije.

DETALJI ISTRAGE: Baćović saopštila Vuljaju ko je organizovao krađu u depou Višeg suda?

Povodom slučaja "Tunel" kod Osnovnog državnog tužioca nedavno su saslušani osumnjičeni. Osumnjičena Katarina Baćović je navodno, prema prvim informacijama, priznala da je iznajmila stan i da joj je osumnjičeni Nikola Milačić to tražio kako bi otvorila salon vjenčanica gdje bi ona radila. Kazala je, kako nam je rečeno, da  nije povezana sa kopanjem tunela.

Osim Baćović, saslušani su Ivica Piperović i Marijan Vuljaj i Nikola Milačić svima njima je nakon saslušanja određen pritvor.

Istragom su obuhvaćeni i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović, za kojima se traga. 

Predrag Mirotić 30 dana u pritvoru

Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja. To proizilazi iz naredbe za istragu u koju je portal Dan imao uvid. Prema navodima istrage, ženaska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

Osumnjičenima u slučaju "Tunel" određen pritvor do 30 dana

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci. Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić nisu saslušani od strane državnog tužioca, jer se nalaze u bjekstvu. Takođe, istragom je obuhvaćeno i više nepoznatih osoba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:52