Vrhovno državno tužilaštvo / foto: A. Dabanović
27/10/2024 u 16:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dani otvorenih vrata Državnog tužilaštva

Državno-tužilačka organizacija tokom naredne sedmice organizovaće Dane otvorenih vrata, u susret Danu državnih tužilaca Crne Gore, koji se obilježava 1. novembra.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) kazali su da će tokom Dana otvorenih vrata biti realizovane višednevne aktivnosti, s ciljem unapređenja saradnje sa različitim ciljnim grupama.

Kako je najavljeno, sjutra Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Kotoru organizuje radni susret sa predstavnicima medija.

- U utorak će rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica i rukovodilac ODT-a Duško Milanović studentima Pravnog fakulteta održati predavanje na temu „Uloga i izazovi tužilačke funkcije – iskustva iz prve ruke” - kaže se u saopštenju.

Vrhovno državno tužilaštvo i Univerzitet potpisali memorandum o partnerstvu

Navodi se da u utorak, svoja vrata za predstavnike medija otvaraju Osnovno i Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, ODT na Cetinju, dok će ODT u Kolašinu posjetiti i osnovci.

Kako se dodaje, VDT, u srijedu, u saradnji sa Programom za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), organizuje panel diskusiju pod nazivom –„Rodno zasnovano nasilje i pravda”.

Potpisan Memorandum za unapređenje zdravstvenog sistema i obrazovanja

- Dok će ODT u Nikšiću ugostiti učenike Srednje ekonomske škole, pravno administrativnog smjera, sa kojima će se razgovarati o problemima vršnjačkog nasilja i maloljetničke delikvencije - dodaje se u saopštenju.

U četvrtak, sastanak sa predstavnicima medija biće organizovan u ODT-u u Pljevljima, dok će sastanku koji se isto u četvrtak organizuje u osnovnim državnim tužilaštvima u Ulcinju i Rožajama, prisustvovati i predstavnici nevladinog sektora.

Dani otvorenih vrata organizuju se u susret Danu državnih tužilaca Crne Gore, koji se obilježava 1. novembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. oktobar 2024 16:01