Илустрација / - фото: Управа полиције
17/01/2022 u 09:24 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДЕА дешифровала комуникацију нарко-картела: Кокаин означен као снијежна пахуља

Кокаин представља смаjли снијежне пахуље, Снешка, кључа или рибице, док jе илустрациjа за хероин браон срце или зелена змиjа

Америчка ДЕА дешифровала jе шифровани jезик у комуникациjи нарко-кланова у свијету и на Балкану. Таj jезик су користили и шефови српске филиjале "кавачког клана" Вељко Беливук и Марко Миљковић, објављује "Блиц".

Дрогу коjом су трговали називали су романтичним именима, наjновиjа су открића истражних органа. Чланови клана, предвођени шефом "кавчана" Радоjем Звицером, конзумирали су дрогу у великим количинама и растурали је свуда по Србиjи, али и широм Европе. Кокаин су звали "снијежна пахуља", а екстази "црвено срце". Међу дешифрованим симболима jе велики броj емотикона, односно смаjлића, коjима се углавном симболизуjе утицаj одређене врсте дроге на расположење. Тако кокаин представља смаjли снијежне пахуље, Снешка, кључа или рибице, док jе илустрациjа за хероин браон срце или зелена змиjа.

До ових сазнања ДЕА jе дошла након дуготраjне истраге о дјеловању нарко-кланова од Америке према Европи, о чему је сачинила извјештаj.

(ФОТО) "Брендирани кокаин": Скривене поруке за шкаљарце и кавчане - од Кристијана Роналда, Ковид-19 до 777

Србиjа и Црна Гора се у том извјештају помињу као значаjне тачке у криjумчарским рутама, али и као извори за снабдијевање осталих земаља у региону.

Чак jе на пакетићима кокаина, у збиру тешким око пола тоне, скривеним у пакетима банана, коjи су прије неколико дана заплијењени у магацину компаниjе Воли у Зети, била исписана ознака СРБ. (међународна ознака са Србиjу).

Према писању медија у Србији, када је сазнао да је у Црноj Гори пало пола тоне кокаина скривеног међу бананама, Беливук jе био бијесан.

– Глупани – прокоментарисао jе Невоља уз псовку, сав заjапурен, кад jе прочитао вијест о великоj заплени дроге коjа тресе Црну Гору. Беливукова реакциjа указуjе на основану сумњу да се опет ради о дроги "кавчана", као што се претпоставља и за тону и 400 кила кокаина који је љетос заплијењен у магацину у Зети – наводе поменути медији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 13:08