/ DABOVIĆ - FOTO DRUŠTVENE MREŽE
23/10/2023 u 12:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Doživotna robija zbog ubistva djevojke: Dabović čeka izručenje Crnoj Gori

Ubistvo dvadesetpetogodošnje Novljanke dogodilo se u haustoru jedne zgrade u Novom Sadu. Dabović je čekao bivšu djevojku da tuda prođe

Dejan Dabović iz Herceg Novog, nekadašnji vaterpolista, koji je 2019. godine ubio svoju djevojku Dušanku Jocović u Novom Sadu nasred ulice, zbog čega je prije dvije godine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, kaznu će nadalje služiti u Crnoj Gori, saopštili su iz Višeg suda u Novom Sadu.

„Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 24.03.2021. godine okrivljeni Dabović Dejan je oglašen krivim zbog krivičnog djela teško ubistvo... i krivičnog djela razbojništvo…, osuđen je na kaznu doživotnog zatvora, jer je 26.12.2019. godine u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu lišio života svoju bivšu emotivnu partnerku“, podsjetili su oni, piše N1.

Citirana presuda je potvrđena presudom Apelacionog suda u Novom Sadu, navodi se iz Višeg Suda.

„Osuđeni Dabović Dejan je 22.09.2021. godine iz pritvorske jedinice OZ Novi Sad sproveden na izdržavanje kazne prvo u КPZ Sremska Mitrovica, a nakon toga u КPZ Beograd – Novi zavod, Padinska skela, gdje se i dalje nalazi. Rješenjem Višeg suda Novom Sadu 25.02.2022. godine, usvojena je molba branioca da se osuđeni Dabović Dejan premjesti u Republiku Crnu Goru, čiji je državljanin, radi daljeg izdržavanja kazne doživotnog zatvora. Navedeno rešenje je potvrđeno rešenjem Apelacionog suda u Novom Sadu od 01.06.2022. godine“, naveli su.

Ubistvo dvadesetpetogodošnje Novljanke dogodilo se u haustoru jedne zgrade u Novom Sadu. Dabović je tu čekao bivšu djevojku da tuda prođe. Navodno, ispred zgrade je bio parkiran automobilom sve do trenutka kada je nesretna djevojka naišla. Inače, ubijena Novljanka je važila za uspješnog sportistu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:53