/ - FOTO: MUP/ UPRAVA POLICIJE - KOLAž PORTAL DAN
27/10/2024 u 07:21 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Drugi dan intenzivne potrage: Za dvostrukim ubicom traga vojska i policija

U toku je drugi dan intenzivne potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je izvršio dvostruko ubistvo u kojem su stradali brata i sestra Jovan i Milenka Madžgalj.

Kako je portal Dan izvještavao, od trenutka kada je zločin prijavljen policija je sve raspoložive kapacitete angažovala povodom ovog slučaja.

Pored toga angažovana  je i  podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore.

Bijelo Polje, prilazi tom gradu i izlazi iz njega, kao i selo Sokolac u rejonu Tomaševa u kojem se zločin i desio, pod policijskom su opsadom.

Balijagić se predstavljao kao lovac koji traga za psom, mještani ga prijavljivali policiji

U potragu su i dalje uključene sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući i helikopterske jedinice, kso i specijalne snage policije i psi tragači.

Angažovani su i pripadnici Posebne jedinice policije i Protivterorističke jedinice policije.

Osumnjičeni za ubistvo je Alija Balijagić, višestruki povratnik.

Apel za građane:

Iz Uprave policije Crne Gore juče su uputili apel građanima.

- U ovoj fazi izviđaja Uprava policije na osnovu zakonskih propisa i odgovarajućeg odobrenja nadležnog tužilaštva objavljuje fotografiju lica koje se potražuje, te obavještava i apeluje na javnost, da ukoliko primijete ovo lice ista saznanja odmah prijave, odnosno saopšte policiji pozivom na broj dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje 067/184-844 ili na besplatni broj 122, najbližoj policijskoj stanici ili na drugi način - naveli su u saopštenju.

Dodaju da građani saznanja o ovom licu policiji, pozivom na ove brojeve, mogu saopštiti i anonimno.

- Još jednom apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito mještane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca - naveli su iz UP.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović juče je kazao da je prema prvim informacijama, osumnjičeni nekoliko sati prije izvršenja krivičnog djela boravio u domaćinstvu stradalih, vjerovatno predstavljajući se lažno.

Šaranović: Osumnjičeni se lažno predstavljao i prije ubistva boravio kod žrtava

Podsjećamo, Uprava policija apeluje na mještane sela da ne izlaze iz kuća i ne puštaju nepoznata lica jer je ubica još uvijek na slobodi.

(FOTO/VIDEO) Opsežna potraga za dvostrukim ubicom i dalje u toku: Svi raspoloživi kapaciteti policije na terenu

Policija se u ranijem zvanično oglasila povodom ovog ubistva.

- Večeras je oko 21.10 časova policiji u Bijelom Polju prijavljeno da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa života lišena dva lica starije životne dobi, čija su tijela pronađena u kući, a da se izvršilac naoružan dao u bjekstvo. Sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i lišenja slobode ovoga lica. Apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito mještane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca. Osim toga, apelujemo na građane da bilo koju informaciju koju smatraju da može biti značajna, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji. O daljim tokom dešavanja policija će se blagovremeno oglasiti - navodi se saopštenju UP objavljenog u petak veče.

Intenzivna akcija policije i svih službi koje su uključene povodom rješavanja ovog zločina i pronalaska ubice su i dalje u toku 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

27. oktobar 2024 07:23