Haris Đurđević / - FOTO: PRINTSKRIN
26/10/2024 u 21:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đurđević: Osumnjičeni za ubistvo više od 30 godina proveo na izdržavanju zatvorskih kazni

Načelnik Regionalnog centra bezbjednosti sjever Haris Đurđević kazao je da ne može dati precizne podatke o identitetu dvostrukog ubistva u Bijelom Polju, naglašavajući da raspolažu sa operativnim podacima ko je mogući izvršilac, kao i da se radi opasnom licu, koje je registrovano kao višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dijela sa elementima nasilja, zbog čega je više od 30 godina proveo na izdržavanju zatvorskih kazni.

Đurđević je za kazao da policija za njim traga više od 10 dana zbog ukradene puške. 

Prethodno je kriminolog Velimir Rakočević za TVCG kazao da je veoma teško preduhitriti zločin, ali da je imajući u vidu biografiju počinioca, bilo neophodno postupiti odmah nakon početnih saznanja.

Rakočević je u kazao da ukoliko su tačne informacije da se to lice naoružano kretalo na toj teritoriji i to dojavljeno policiji, onda je bilo neophodno postupiti po zakonu i to lice što prije locirati i lišiti slobode.

- Ove najsloženije ili represivne policijske operacije kao što je potjera, one se realizuju onda kad određeno lice izvrši teško krivično dijelo. Dakle, ovo što sada imamo, angažovanje svih kapaciteta Uprave policije i kompletnog obveštajno-bezbjednosnog sektora, su radnje koje se preduzimaju kada se izvrši najteži zločin i u ovim situacijama, organi bezbjednosti imaju ovlašćenje da to lice likvidiraju - kazao je Rakočević.

Rakočević: U pitanju je opasni kriminalac, trebalo odmah reagovati

Podsjetimo, od sinoć traje opsežna potraga za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je izvršio dvostruko ubistvo u kojem su stradali brata i sestra Jovan i Milenka Madžgalj.

Nadležni su danas uputili dodatne policijske snage u cilju potrage za ubicom. Već sinoć  je Uprava policije, nakon saznanja o ovom zločinu, pojačala prisustvo svojih službi u Bijelom Polju i u okolini toga grada.

Bijelo Polje, prilazi tom gradu i izlazi iz njega, kao i selo Sokolac u rejonu Tomaševa u kojem se zločin i desio, pod policijskom su opsadom.

Ko je Alija Balijagić, osumnjičeni za dvostruko ubistvo u selu Sokolac

U potragu su i dalje uključene sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući i helikopterske jedinice, a sinoć su u toj rejonu upućene specijalne snage policije, dronovi i psi tragači.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 21:17