ALIJA BALIJAGIĆ, OSUMNJIČENI ZA DVOSTRUKO UBISTVO / - FOTO: UP
26/10/2024 u 16:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ko je Alija Balijagić, osumnjičeni za dvostruko ubistvo u selu Sokolac

Alija Balijagić, koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo koje se desilo sinoć u bjelopoljskom selu Sokolac, rejon Tomaševo, višestruki je povratnik i počinalac u vršenju više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i silovanja.

Balijagić je odranije poznat policiji. Za osumnjičenim policija traga već 15 dana zbog drugog krivičnog djela krađe puške.

Alija Balijagić, koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo koje se desilo sinoć u bjelopoljskom selu Sokolac, rejon Tomaševo, višestruki je povratnik i počinalac u vršenju više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i silovanja. Balijagić je odranije poznat policiji. Za osumnjičenim policija traga već 15 dana zbog drugog krivičnog djela krađe puške.Balijagić, koji je osumnjičen za ubistvo Milanke i Jovana Madžgalja u bjelopoljskom selu Sokolac, prije osam godina osuđen za krivično djelo silovanje, prenosi Blic.rs.

Osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu na sedam godina zatvora, nakon što je silovao 76-godišnju staricu 2015. godine, u prigradskom naselju u Bijelom Polju.

(FOTO) Opsežna potraga za dvostrukim ubicom i dalje u toku: Svi raspoloživi kapaciteti policije na terenu

U optužnici se navodi da je Balijagić 30. oktobra 2015. godine, oko 19 sati, u naselju Lješnica, upotrebom sile i prijetnjom po život, obljubio 76-godišnju staricu, piše Blic.

Kako je stajalo u optužnici, Balijagić je došao u njenu kuću i odgurnuo je iz hodnika u kuhinju, uhvatio za ramena i rekao da se skine. Nakon toga pucao je i na policiju.

Inače, Alija Balijagić je iz Banjeg sela.

Policija objavila sliku osumnjičenog za ubistvo

Balijagić je, kako piše PV portal, u novembru 2015. tokom pljačke iz jedne od kuća u svom selu uzeo oružje dok su se ukućani nalazili na spavanju, a kako se sumnja počinio je više krađa po Banjem selu, Okladima i Pavinom Polju. Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog razih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih djela oko dvije decenije je proveo u zatvoru.

Krajem osamdesetih sumnjičio se za više krađa po okolnim selima, nakon je prešao u Srbiju. Prije nego što je 2003. godine pao u ruke antiterorističkoj jedinici MUP-a Crne Gore, Balijagić je po selima prijepoljske, pribojske i čajetinske opštine, blizu novovaroških sela, počinio seriju krađa i razbojništava, upadajući u staračka domaćinstva, krijući se od potjera i sijajući strah i trepet po planinskim selima.

Čitavu noć trajala potraga za ubicom brata i sestre u selu Sokolac kod Tomaševa

U maju prošle godine njega su pretukla trojica komšija, nanijevši mu teške tjelesne povrede, za šta se u Osnovnom sudu još vodi postupak.

Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i i sestre, koji žive u inostranstvu pomažu materijalno, i da želi da vodi miran i pošten život, iako se osjeća odbačenim od društva.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 16:39