Vesna Medenica privodjenje / VESNA MEDENICA PRIVODJENJE - LAZAR RUZIC
20/04/2022 u 10:51 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ево до кад је рок за саслушање Меденице: Тужилаштво предлаже притвор од 30 дана

О њеном притовру требало би након саслушања да одлучи истражни судија Сузана Мугоша

Специјално државно тужилаштво доставило је подгоричком Вишем суду предлог да се бившој предсједници Врховног суда Весни Меденици одреди истражни притвор од 30 дана. То је за Портал Дан потврдила савјетница за односе с јавношћу подгоричког Вишег суда Марија Раковић.

Саслушана Меденица: Одређено тужилачко задржавање, враћена у КЦЦГ

Како незванично портал Дан сазнаје, рок за саслушање Меденице је до четвртка до 5.00 часова а термин за њено саслушање код истражног судије до овог трена није одређен. О њеном притовру, како нам је саопштено, требало би након саслушања да одлучи истражни судија Сузана Мугоша.

ПОЗНАТА ИМЕНА: Ево ко је све ухапшен у акцији "Меденица"

Подсјећамо, након вишесатног саслушања у СДТ-у Весни Меденици у понедељак одређено је тужилачко задржавање до 72 сата, након чега је транспортована у Клинички центар Црне Горе због лошег здравственог стања. Меденица се терети за стварање криминалне организације и противправни утицај.

Она је негирала кривицу и извршење кривичних дјела за која се терети. То је у изјави за портал Дан рекао адвокат Здравко Беговић. 

Подсјећамо, она је требало да буде саслушана данас у 17.00 часова у КЦЦГ гдје је збринута након што јој је позлило после привођења. Међутим, ипак је одлучено да буде саслушана у СДТ у 17.30.

Након тога, у медије је објављено да је њој наводно опет позлило. Затим је, након свега тога, око 20.00 часова приведена у СДТ.

С дворишне стране СДТ-а, гдје је улаз за осумњичена лица која се приводе, примјећен је већи број службеника полиције.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало је предмет у случају Меденичиног сина Милоша Меденице, након што је портал Либертас прес објавио податке које је Еуропол доставио црногорској полицији и тужилаштву, а на основу којих се он наводно бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:19