/ - FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK, PRINTSCREEN YOUTUBE (preuzeto sa KURIR.RS)
03/11/2021 u 11:46 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Илић: Пола године прије убиства мог брата полиција знала од кога нам је безбједност угрожена

Током суђења споровођени су докази који обухватају службене забиљешке и видео записе са надзорних акмера током критичних догађаја

Јован Илић, брат убијеног Мила Илића, у свједочењу пред подгоричким Вишим судом казао је да је њега и брата полциија позвала пола године прије убиства и да им је тада саопштено да им је безбједност угрожена.

Суђење Вујачићу и Поповићу: Жртве убиства у стопу праћене, камере снимиле сумњиво кретање

- То је било пола године прије убиства. Нису нам поменули било чије име., питали смо о коме се ради. Рекли су "ми знамо али вам не можемо рећи. Калезићу је безбједност била угрожена од истих особа од којих  је пријетила опасност и нама. Ја ћу за себе задржати од кога нам је то заправо била угрожена безбједност, обзиром да полиција није хтјела да каже а мислим да то и тужилаштво зна- казао је Јован Илић пред судом.

Подсјећамо, пред подгоричким Вишим судомд анас је настављено суђење Маријану Вујачићу и Радовану поповићу који се сумњиче да су повезани са убиством Мила Илића и Веселина Калезића.

Суђење Вујачићу и Поповићу: Приказан снимак убиства Илића, убицу снимило више камера

Током суђења споровођени су докази који обухватају службене забиљешке и видео записе са надзорних акмера током критичних догађаја.

Суд је издао наредбу за опринудно довођење свједока Младена Килибарде и Предрага Крцуновића, јер су и даље недоступни суду.  Подсјећамо, на данашњем рочишту приказан је видое-запис сигурносне камере за коју је суд саопштио да приказује како су се ова два лица састала.

Према наводима оптужнице, Вујачић је означен као директни извршилац  убистава Илића и Калезића. Тужилаштво  Поповић терети да је био задужен за набавку возила и да је имао задатак око одвожења аутомобила који је коришћен приликом убиства и његово паљење. Он је, према наводима тужилаштва, пратио кретање Илића прије убиства.Истрага за убиства Калезића и Илића, који се доводе у везу са сукобом шкаљарског и кавачког  клана,  сматра да су наручена. Како је раније објављено у медије,  Вујачић је извшењем ових ликвидација наводно  отплатио коцкарске дугове.

Подсјетимо, Мило Илић убијен је 30. априла 2019. након што је у близини Аутобуске станице у Подгорици изашао из кладионице и кренуо ка свом аутомобилу. Камере су тада снимиле особу са качкетом, за коју се сумња да је да усмртио Илића. Веселин Калезић убијен је 19. новембра 2018. у подгоричком насељу Стари аеродром испред кафића ,,Левел“. У њега је испаљено десет хитаца.

Вујачић је ухапшен 12. јуна 2019. године у Новом Саду због сумње да је 2017. године у Врању са више од 30 хитаца из ватреног оружја убио Југослава Цветановића. Ово убиство води се као одмазда Луке Бојовића, јер је Цветановићев брат Саша у затвору због убиства Николе Бојовића у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:08