фото скриншот / - фото скриншот
14/06/2021 u 16:16 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Илић саслушан, изречена мјера забране напуштања стана

Сви позвани адвокати одбили су да у наведеном предмету буду постављени као браниоци по службеној дужности, сходно Одлуци Адвокатске коморе Црне Горе о проглашењу опште обуставе пружања правне помоћи адвоката

Осумњичени Мирко Илић (57) из Никшића саслушан је у ОДТ Никшић и пуштен да се брани са слободе. Он се терети за кривично дјело повреду гроба. Након што је у јавност објављен снимак Никшићанина како уринира по споменику Љуба Чупића, полиција и надлежни су реаговали и овог мушкарца означили као починиоца гнусног чина.

- Поступајући тужилац у ОДТ Никшић, у својству осумњиченог, саслушао је лице лишено слободе М.И. због основа сумње да је извршио кривично дјело - повреда гроба из чл.411 ст.2 у вези ст.1 Кривичног законика. Због обуставе рада адвоката Основно државно тужилаштво у Никшићу није било у могућности да осумњиченом одреди задржавање. Сви позвани адвокати одбили су да у наведеном предмету буду постављени као браниоци по службеној дужности,  сходно Одлуци Адвокатске коморе Црне Горе о проглашењу опште обуставе пружања правне помоћи адвоката. Због немогућности да се, усљед обуставе рада адвоката, осумњиченом одреди задржавање, поступајући тужилац ОДТ Никшић је Основном суду, судији за истрагу Никшић поднио приједлог за изрицање мјере надзора- забрана напуштања стана против М.И. из Никшића - саопштио је руководилац ОДТ Никшић Жељко Пејовић.

Поводом овог саслушања огласили су се и из Основног суда.

- Рјешењем Основног суда у Никшићу Кри. бр. 59/21 од 14.06.2021. године, одлучујући у поступку против осумњиченог И. М. из Никшића, по предлогу Основног државног тужилаштва Никшић Кт.бр. 297/21 од 14.06.2021. године, осумњиченом И.М. из Никшића одређена је мјера надзора забрана напуштања стана из чл. 166 ст. 1 и ст. 2 т. 1 Законика о кривичном поступку, а због основане сумње да је извршио кривично дјело повреда гроба из чл. 411 ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика Црне Горе. Одређена мјера има трајати док за то постоји потреба, а најдуже до правоснажности пресуде- саопштила је савјетница за односе са јавношћу Основног суд Никшић Светлана Лаловић.

Полиција је раније предузела активности из своје надлежности у односу на догађај који је видео-документован на Тргу слободе у Никшићу у непосредној близини споменика Љуба Чупића и објављен на друштвеним мрежама.

- Идентификовано је лице са видео-снимка М.И. (57) које скрнави поменути споменик и упознат је тужилац. Квалификовано је кривично дјело повреда гроба и М.И. је по налогу тужиоца лишен слободе забог сумње да је починио ово кривично дјело - саопштено је прекјуче из Управе полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:25