/ ФОТО: ИНТЕРНЕТ
04/10/2021 u 11:20 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Исмаилов уложио жалбу на притвор, чека одлуку вијећа Вишег суда

Милијардер Исмаилов је ухапшен у петак у Подгорици по потјерници коју је за њим расписала Русија због тога што је, како се сумња, повезан са организацијом убиства два бизнисмена у тој земљи

Бранилац олигарха из Азербејџана Телмана Исмаилова, адвокат Милош Вуксановић, поднио је жалбу на рјешење којим је његовом брањенику одређен екстрадициони притвор. Одлуку ће донијети вијеће Вишег суда у Подгорици. Исмаилов је ухапшен у петак у Подгорици по потјернции коју је за њим расписала Русије због тога што је, како се сумња, повезан са организацијом убиства два бизнисмена у тој земљи.

Како је писао портал Crime Russia, Исмаилов је након бјекства из Русија намјерно изабрао Црну Гору, која га је тада штитила од изручења руским властима.

"Дан" је раније пренио текст тог портала у којем се наводи да је Исмаилов власник луксузног комплекса у турској Анталији – "Мардан палас", најскупљег хотела у Европи, чија је градња коштала преко 1,5 милијарди долара.

Исмаилов је потраживан у Русији и због покушаја убиства поп пјевача Аврама Русоа у ноћи између 18. и 19. августа 2006. године Непознате особе тада су у једној московској улици пуцале из "калашњикова" на аутомобил којим је управљао познати пјевач. Русо је тада тешко рањен, али је успио да побјегне убицама. То је био други напад на њега, а претходно је био и киднапован.

Азербејџанац је ухапшен након што је предао захтјев за добијање азила у Црној Гори. Тврди да га политички прогоне, због чега је тражио заштиту. Ипак, судија за истрагу му је након лишења слободе одредио екстрадициони притвор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:22