Владимир Лепосавић / - PFCG
31/01/2022 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Ивановић поднио кривичну пријаву против Лепосавића и Радоњић због злоупотребе службеног положаја

У наведеном периоду, Наташа Радоњић је остваривала мјесечна новчана примања предвиђена за мјесто генералног директора, наводи он

Ђорђије Ивановић, самостални савјетник у Министарству правде, људских и мањинских права обратио се јавности саопштењем поводом кривичне пријаве коју је предао против бившег министра Владимира ЛЕПОСАВИЋА.

Саопштење преносимо интегрално:

Желим да вас обавијестим,да сам дана 31.1.2022.год. поднио СДТ кривичну пријаву против Владимира Лепосавића,бившег министра и Наташе Радоњић,ВД Директората за извршење кривичних санкција у Министарству правде,људских и мањинских права, због злоупотребе службеног положаја и несавјесног рада у служби. Наиме,Владимир Лепосавић као министар Министарства правде,људских и мањинских права,након разрешења са мјеста генералне директорице Директората за извршење кривицних санкција Наташе Радоњић одлуком Владе ЦГ од 17.12.2020.г,незаконито је исту поставио на непостојеће радно мјесто у МПЛјМП својим рјешењем 01-070/20-11691 од 23.12.2020.год, са правима и обавезама радног мјеста генералног директора наведеног директората,супротно чл. 60 и 135 Закона о дрзавним слузбеницима и намјестеницима. Наведено рјешење је било на снази до 02.04.2021.г,када је Наташу Радоњић поставио на мјесто Самосталног савјетника 1 у наведеном Директорату, а од 15.4.2021. г за врсиоца дузности генералног директора Директората за извршење кривичних санкција,које стање и даље траје и што је све хронолоски незаконито.

У периоду од 23.12.2020.г па до 02.04.2021.г. Наташа Радоњић је потпуно незаконито обављала дужност генералног директора Директората за извршење кривичних санкције,предузимајуци у наведеном периоду све радње из надлезности генералног директора наведеног директората (потписујуци увјерења из казнене и прекршајне евиденције,извјештаје за осуђена лица на казни рада у јавном интересу, казни затвора у  просторијама за становање,извјештаје за условни отпуст осуђених лица, извјештаје за кривични поступак,извјештаје за мјере безбједности,рјешења из управног поступка за осудјена лица итд).

У наведеном периоду, Наташа Радоњић је остваривала мјесечна новчана примања предвиђена за мјесто генералног директора.

Такодје у периоду до краја марта 2021.г,обављала је дужност члана Тужилачког савјета и примала такође по том основу незаконито мјечецна новчана примања,иако је,понављам разријешена одлуком Владе ЦГ са позиције генералног директора.

Незаконитост оваквог поступања констатовала је и Управна инспекција у току управног надзора,о чему сам раније обавијестио све надлежне органе.

Ђордјије Ивановић

image

Фото: Документ

- Фото: Документ
image

Фото: Документ

- Фото: Документ
image

Фото: Документ

- Фото: Документ
image

Фото: Документ

- Фото: Документ
image

Фото: Документ

- Фото: Документ
image

Фото: Документ

- Фото: Документ
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 16:26