катнић / Фото: Иван Петровић Ипе
07/10/2021 u 12:59 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнић о Кнежевићевој изјави: Неозбиљни коментар једног политичара

Главни специјални тужилац реаговао на изјаву лидера ДНП-а који је казао да би Катнић прије ухапсио своју жену него Мила

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић казао је да је изјава лидера ДНП-а Милана Кнежевића да тужилаштво неће учинити ништа на расвјетљавању афере "Пандора папири", те да би главни специјални тужилац прије ухапсио своју жену него Мила Ђукановића, неозбиљан коментар једног политичара који не завређује никакав осврт.

Кнежевић: Катнић ће прије ухапсити своју жену него Мила

– Чињеница је да је тужилаштво покренуло извиђај и да случај датира од 2012. године, те да су сви докази до којих треба доћи у Лондону, Швајцарској или на Британским Дјевичанским острвима – казао је Катнић за Дан.

Ипак, он није могао да одговори на наше питање да ли је СДТ за све ове године по службеној дужности прибављало било какве доказе овим поводом, нити да ли је Мило Ђукановић био у фокусу њиховог интересовања.

image
Фото: Радоје Живковић

Према истраживању МАНС-а Ђукановић и његов син Блажо су 2012. године склопили таjне уговоре о управљању њиховом имовином скриваjући се иза компликоване мреже повезаних компаниjа из Велике Британиjе, Шваjцарске, са Британских Дјевичанских острва, из Панаме и са Гибралтара, а син актуелног предсједника државе искористио jе ту структуру да формира и двије скривене компаниjе са ћеркама фирмама у Лондону и Црноj Гори.

До тих сазнања МАНС је дошао кроз глобалну истрагу о офшор пословима под називом "Пандора папири", коjу jе водио Међународни конзорциjум истраживачких новинара са партнерима из 117 земаља. До сада наjвећа база процурјелих података садржи скоро 12 милиона докумената из 14 офшор агенциjа.

Подсјетимо, Ђукановић је јуче саопштио да није урадио ништа незаконито када је основао фирму ван граница Црне Горе 2012. године и позвао тужилаштво да испита цијели случај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:54