/ - илустрација
14/02/2022 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кажњени због вожње у пијаном стању и насиља у породици

Судије су изрекле и једну заштитну мјеру обавезног лијечења алкохоличара од зависности

Суд за прекршаје Бијело Поље санкциониосао је више особа због прекршаја из Закона о безбједности саобраћаја и насиља у пордици.

Због управљање возилом под дејством алкохола у организму у концентрацији од 1,01г/кг, судија Андријана Булатовић је окривљеном К.Д.(33) из Бијелог Поља  изрекла новчану казну у износу од 300 еура, 3 казнена бода и заштитну мјеру забрана управљања моторним возилом у трајању од три мјесеца.

- Због прекршаја из чл.36.ст.1.тач.2.Закона о заштити од насиља у породици, судија Мерсада Аговић је окривљеном Ј.Д.(29) из Тутина, изрекла новчану казну у износу од 150 еура, а окривљеном М.Ф.(29) из Рожаја, због прекршаја из чл.36.ст.1.тач.8.Закона о заштити од насиља у продици, новчану казну у износу од 500 еура- наводе у саопштењу.

Због прекршаја из чл.318.ст.1.тач.14.Закона о безбједности саобраћаја на путевима, судија  Петар Варагић је окривљеном Е.В. из Плава, изрекао казну затвора 10 дана условно на период од шест мјесеци.

- Због прекршаја из чл.318.ст.1.тач.14.Закона о безбједности саобраћаја на путевима судија Милан Шћепановић је окривљеног Б.Д. из Подгорице, изрекао новчану казну у износу од 320 еура,  3 казнена бода и заштиту мјеру забрана управљања моторним возилом у трајању од 3 мјесеца- наводе из Суда.

У периоду од 15 до 31 јануара 2022.године судије Суда за прекршаје у Бијелом Пољу су изрекле у поступцима хитне природе пред овим судом укупан износ од 4.670 еура новчаних казни и казне затвора у трајању од 15 дана одредјујући да се изречена  затворска казна не изврши условно за период од годину дана.

- Такође, у назначеном периоду судије су изрекле и једну заштитну мјеру обавезног лијечења алкохоличара од зависности, док за то постоји потреба али на период не дужи од двије године. Поступано је у хитним поступцима по прекршајима из области Закона о  безбједности саобраћаја на путевима и то у једанаест потупака и у по два поступка хитне природе по прекршајима из Закона о заштити од насиља у породици и Закона о јавном реду и миру- истичу из Суда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 19:08