/ FOTO: KCCG
24/10/2024 u 15:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Klinički centar: Brutalno napadnut zaštitar KCCG-a

Zaštitara Službe obezbjeđenja Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) brutalno su napala dva muškarca, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako su kazali, ovaj vandalski čin dogodio se juče u poslijepodnevnim časovima, kada su pokušali da iz ulice Džona Džeksona kod Instituta za onkologiju, neopravdano i nasilnički privatnim vozilom uđu u krug KCCG-a.

-Nakon što ih je zaštitar upozorio da ne mogu ući u krug naše ustanove, oni su prvo vozilom prešli preko njegovih stopala a zatim izašli iz vozila i fiizički brutalno nasrnuli na njega zadajući mu udarce u predjelu glave. Poslije napada udaljili su se sa lica mjesta, a o ovom nemilom događaju odmah je obaviještena Uprava policije koja je brzo intervenisala. Zaštitaru je zbog zadobijenih povreda ukazana medicinska pomoć u Urgentnom centru"-ističu u saopštenju. 

Šimun: Pokušaj ubistva ljekara na radnom mjestu predstavlja poslednji alarm za cjelokupno društvo

Kako su kazali, ovo nije prvi put da zaposleni KCCG, a posebno zaštitari, budu napadnuti dok odgovorno obavljaju svoje radne zadatke.

-KCCG najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin, posebno što napadači nijesu imali opravdan razlog da privatnim vozilom uđu u krug KCCG-a. Ističemo da se nasiličko ponašanje dogodilo i pored naših apela, koje od minulog petka, putem sredstava javnog informisanja šaljemo svim građanima, što činimo i ovom prilikom, da zbog započetih radova na uređenju kruga, bez prijeke potrebe privatnim vozilima ne dolaze u KCCG, već da koriste sredstva javnog prevoza- navode u saopštenju, prenosi portal RTCG.

Naglašavaju da je veoma važno za funkcionisanje KCCG-a da obezbijedimo nesmetano odvijanje saobraćaja u njegovom krugu, posebno što nekada minuti odlučuju o spašavanju ljudskih života.

-Takođe je važno da podsjetimo da bolnice nijesu u obavezi da obezbijede parkiranje privatnim vozilima, te je nedopustiv svakodnevni pritisak na naše zaštitare od građana koji dolaze u KCCG, nakon kojih često, kao što je juče bio slučaj, dolazi do brutalnih napada na njih. Još jednom podsjećamo da je KCCG od ponedjeljka, 21. oktobra, započeo sa sveobuhvatnim radovima na uređenju kruga zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja i ograničeno kretanje vozilima unutar istog. Zato je voma važno da svi poštujemo novi režim odvijanja saobraćaja tako što ćemo izbjegavati korišćenje privatnih vozila za dolazak u KCCG kako bi se radovi odvijali nesmetano i završili u planiranom roku"-zaključuju u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

24. oktobar 2024 15:55