Milan Knežević / - ZA BUDUĆNOST CRNE GORE
05/06/2023 u 20:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Ispitati navodne veze Spajića i Do Kvona

Do Kvon je, prema navodima optužnice, oštetio SAD i Južnu Koreju za oko 40 milijardi eura, napisao pismo ministru pravde Marku Kovaču, glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i premijeru Dritanu Abazoviću

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” na parlemantarnim izborima Milan Knežević rekao je da su navodne veze lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića sa Do Kvonom “zabrinjavajuće za čitav izborni proces”.

Gostujući na TV Prva Knežević je rekao da je javnost obaviještena da je Korejanac Do Kvon, koji je prema navodima optužnice oštetio Sjedinjene Američke Države i Južnu Koreju za oko 40 milijardi eura, napisao pismo ministru pravde Marku Kovaču, glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i premijeru Dritanu Abazoviću.

U tom pismu ih je navodno obavijestio o svojim vezama sa bivšim ministrom finansija Milojkom Spajićem.

- To je veoma zabrinjavajuće za čitav izborni proces. Ne želim da ulazim u konstrukcije da li je to pismo istinito ili nije istinito, ali unio je dovoljno uznemiravanja u crnogorsku javnost iako je prošlo nekih sat vremena od kada su se pojavili ti navodi - dodao je Knežević.

Knežević je pozvao Novovića, Kovača i Abazovića da se oglase i da, kako kaže, eliminišu svake pretpostavke koje bi mogle da ugroze izborni proces koji se približava kraju.

- Jer, ako su tačne spekulacije koje se pominju da je Kvon finansirao Pokret Evropa sad za vrijeme lokalnih izbora, za vrijeme predsjedničkih izbora, evo sad i za vrijeme parlamentarnih izbora da su ostala neka sredstva, treba da se oglasi i Jakov Milatović novoizabrani predsjednik države, jer to je nešto što opterećuje čitav jedan izborni proces koji smo gotovo priveli kraju - poručio je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:49