Саша Чађеновић / -IVAN PETROVIC - IPE
21/11/2021 u 12:41 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комуникација групе која је спремала напад на Чађеновића: А само да га смијене, он је мртав човјек

Ђукић је само за предмет који се води против њега обезбиједио милион еура које треба дати носиоцима извршне власти – судијама и тужиоцима који би преузели вођење предмета након смјене тужилаца који су их оптужили за најтежа кривична дјела, тврде из СДТ-а

Поруке које су размјењивали чланови криминалне групе Баранина Стефана Ђукића, поред осталих доказа које је прикупило Специјално државно тужилаштво, упућују на основану сумњу да су спремали ликвидацију специјалног тужиоца Саше Чађеновића, саопштили су из СДТ-а.

– Те поруке гласе: "Ево веле да Ч. нуди споразум за Д. Он је луд човјек, а само да га макну, разнијећу га у 100 комада, и њега и брата му"; "Па не, али треба убит` ове полицајце што су то радили", "Сад кад их макну побит` их треба", "Ошегат и њега и Ч", "А само да га смијене, он је мртав човјек", "А то `оћемо, нема он ђе без на мацу", "Јес, мој брате, разнијет` га треба, кад изађе отет и заливадит" – предочили су јавности из СДТ-а.

image

Стефан Ђукић

-NET

Како тврде, Ђукић је само за предмет који се води против њега обезбиједио милион еура које треба дати носиоцима извршне власти – судијама и тужиоцима који би преузели вођење предмета након смјене тужилаца који су их оптужили за најтежа кривична дјела.

Према наводима СДТ-а, Стефан Ђукић и Емил Тузовић формирали су криминалну организацију у циљу вршења ликвидација – убиства и тешка убиства на територији Црне Горе на штету полицијских службеника Зорана Лазовића, Петра Лазовића и Ивана Ђоковића, специјалног тужиоца Саше Чађеновића и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, те давања мита, утицаја на јавне функционере, као и напада на судију Вишег суда у Подгорици Биљану Ускоковић, која је доскоро поступала у другом предмету који се води против Ђукића.

image

Одузето оружје

-СДТ

Осим Ђукића и Тузовића, овим предметом СДТ-а обухваћени су и Нико Кораћ, Душан Дудић, Бојан Лопичић, Зоран Перовић, Душан Бољевић, Александар Раичевић, Милан Брајовић, Стефан Мићић, С.А. и П.Б.

– Дјеловали су у циљу да се припадници те криминалне организације ослободе било које кривичне одговорности пред црногорским судовима кроз незаконити утицај на извршну власт, а кроз претходну смјену тужлаца који их оптужују и гоне за кривична дјела. Јасно је уочено да осумњичени Ђ.С. и припадници његове криминалне организације остварују утицај на политичку елиту у Црној Гори – навели су из Специјалног тужилаштва.

У Украјини га терете за покушај убиства Радоја Звицера

У Вишем суду у Подгорици у току је поступак против Ђукићу по оптужници СДТ-а којом се терети за убиство Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића у новембру 2019. године у Бару. Он се том оптужницом терети да је 1. новембра 2019. као саизвршилац починио кривично дјело тешко убиство на начин што је испалио 15 хитаца из аутоматске пушке, убио Јована Клисића и ранио Велизара Гардашевића, док се његова супруга, мајка и полубрат – Данијела Б. Мандић, Зорица Ђ. Ђуровић и Вук В. Лакићевић, као и Марко М. Вујадиновић, Хасип Б. Мурић, Андрија Б. Главичанин и Бојан М. Вуксановић терете за стварање криминалне организације.

Против Ђукића и Тузовића подигнута је оптужница и у Украјини, гдје су обојица тренутно у затвору, због сумње да су учествовали у рањавању вође "кавачког клана" Радоја Звицера.

Како су додали, на основу пресретнуте комуникације чланова ове групе произилази да су имали за циљ "ослободити" тужилаштво од Чађеновића и Катнића.

– Неке од порука које указују на то гласе: "Па нема везе, углавном неће до краја суђења остати Ч. (Чађеновић), је ли тако", "Веле да је способна та будала да се добро сналази у судници", "Да л` да га стиснемо мало ако ће га маћи, није ни он луд да се замјера кад зна да остаје без заштите државе", "А зна добро да смо му кивни", "Упријет` док је нова влада да се спасим доље, питај га сјутра `оће ли маћ` Ч.(Чађеновића) и К.(Катнића)", "Важи, важи, брате мој, да ако се макну сви у тужилаштво, можда се може парама после шта завршит`", "Да, да, а на суђење са парама `оћемо моћ`, нешто да завршимо" – наводе из СДТ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:56