Privođenje Petra Lazovića / - IVAN PETROVIć IPE
30/01/2023 u 13:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Advokat Martinović: Lazović očekuje hrabru i istinitu odluku nadležnih, imamo neoborive dokaze

U sudnici je bio prisutan veći broj osoba koje su svojim prisustvom pružale podršku optuženima. Među njima je bio i visoki službenik policije Crne Gore Zoran Lazović, otac Petra Lazovića

Kontrola optužnice, koju je podiglo Specijalno državno tužilaštvo, protiv bivšeg službenika ANB-a Petra Lazovića i Ljuba Milovića, i njihovih osumnjičenih saradnika, zbog navodnog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera, odložena je danas.

Advokati su tražili da se kopiraju spisi predmeta, jer je predmet obiman, kako bi svi izvršili uvid. Razlog odlaganja je i to što je advokatica koja zastupa Duška Roganovića završila sa aktivnostima u Advokatskoj komori Crne Gore, pa njemu treba da se dodjeli novi advokat.

image

Privođenje Petra Lazovića

- IVAN PETROVIć IPE

Advokat Petra Lazovića, Nikola Martinović, kazao je da  je ovo samo još jedan vid okolnosti kada se usporavaju sudski postupci i naglasio da je za njegovog branjenika važno da ovaj postupak što prije počne.

image

Privođenje Petra Lazovića

- IVAN PETROVIć IPE

-Odbrana Petra Lazovića je zatražila da se novo suđenje zakaže što prije i da se zakaže više ročišta, kako bi što prije  došli u fazu suđenja glavnog pretresa, kako bi smo što prije mogli da iznesemo neoborive dokaze koji ukazuju da Petar Lazović nema bilo kakve veze sa djelima koja mu se stavljaju na teret. On očekuje da sud donese odluku koja će podrazumjevati istinu i određeni stepen hrabrosti organa  koji trebaju da donesu odluku u odnosu na optužbe protziv Lazovića  - kazao je advokat Martinović.

Advokat Zdravko Begović nakon odlaganja ročišta ponovio je za javnost razloge istog.

Svi optuženi u ovom premetu, koji su sprovedeni iz spuškog zatvora, sprovedeni su uz pojačane mjere bezbjednosti. Zatvorski službenici, Sprovodnička služba, nosili su na sebi pancire.

image

Privođenje Petra Lazovića

- IVAN PETROVIć IPE

U sudnici je bio prisutan veći broj osoba koje su svojim prisustvom pružale podršku optuženima. Među njima je bio i visoki  službenik policije Crne Gore Zoran Lazović, otac Petra Lazovića.

Martinović: Opsjednutost Abazovića porodicom Lazović pretvara se u politički progon

Podsjećamo, Lazović, koji je uhapšen u julu osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. 

Optužnicom je obuhvaćeno više osoba. Hapšenje je uslijedilo nakon medijskih objava da je EUROPOL  upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i "SKY" komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa kavčanima učestvovao Petar Lazović.

Podignuta optužnica protiv Petra Lazovića

image

Privođenje Petra Lazovića

- IVAN PETROVIć IPE

Prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe. Pored Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su: Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović. Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

image

Privođenje Petra Lazovića

- IVAN PETROVIć IPE

Lazović za "Dan": Preko mene bi da grade političke kariјere i kriminalne uspјehe

Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu. Petar Lazović je uhapšen 18. jula, po nalogu Specijalnog tužilaštva. Tada je navedeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021.godine.

image

Privođenje Petra Lazovića

- IVAN PETROVIć IPE

SDT optužilo Zvicera, Kašćelana, Mujovića i ekipu da su planirali ubistvo Vukotića u pritvoru

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena afera o potencijalnoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:21