Драган Краповић / - Демократе
23/08/2021 u 15:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краповић: Што се више о Беливуку говори, ДПС је све тиши

- И глуви и нијеми, уколико изузмемо најактивније могуће покушаје да се поводом устоличења Митрополита црногорско-приморског изазову тензије - каже посланик Демократа Драган Краповић

Посланик Демократа и члан Одбора за безбједност и одбрану у Скупштини Драган Краповић каже да како дани одмичу од објаве информације да је клан Беливука убијао у Црној Гори, тако су упркос њиховим више пута поновљеним питањима ДПС и Зоран Лазовић све тиши и тиши.

- И глуви и нијеми, уколико изузмемо најактивније могуће покушаје да се поводом устоличења Митрополита црногорско-приморског изазову тензије. Након што је црногорска јавност упозната са чињеницом да је Полиција поднијела кривичну пријаву СДТ-у против озлоглашених убица Вељка Беливука, Марка Миљковића и више других лица због основане сумње да су створили криминалну организацију, као и сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство и тешко убиство путем помагања на територији Црне Горе, наша обавеза је да опет поставимо неколико питања надлежним државним органима и бившем руководству Полиције и АНБ, који се изгледа служи немуштим језиком па не разумије питања која интересују црногорску јавност - каже Краповић.

Он пита када ће ДПС престати да ћути и крије доказе о Беливуку, покривајући тако њиховог партијског специјалца Лазовића?

- Када ће Лазовић преузети одговорност и презентовати нам службене извјештаје који говоре о начину и методима надзора Беливука за који је лично гарантовао? По чијем налогу је Беливук свирепо дјеловао у Црној Гори, и зашто је Лазовић тако здушно тврдио да нема опасности од овог криминалног клана? Под чијом је то присмотром био Беливук 24/7, и када ће јавност да види извјештаје инспектора задужених за надзор? Да ли су тачни наводи да су одређене структуре унутар Управе Полиције и АНБ-а биле у контакнту са криминалцима путем апликације "Скај", која је позната као мрежа коју користе криминалци? - пита Краповић.

Он подсјећа да је пет дана прошло од објаве СДТ-а која говори о дјеловању најмонструознијег мафијашког убице којег је Балкан видио.

- Пет дана је прошло од догађаја који најдиректније негира сваку тврдњу вашег специјалца Лазовића. Пет дана је прошло од објаве која би у сваком нормалном друштву била тема број један и приоритет над приотритетима за све друштвене чиниоце, од странака, преко медија до савјесних појединаца! Колико још планирате да ћутите? - пита на крају Драган Краповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 04:29