/ Dan
14/12/2023 u 10:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivična prijava protiv pritvorenika: Osumnjičeni za dilovanje droge u Istražnom zatvoru

Naime, 3. jula tekuće godine od strane službenika UIKS-a, u zajedničkom kupatilu, u bojleru, pronađena su tri pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije, biljne materije zelene boje i tableta roze boje, saopštili su iz UP

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad podnijeli su krivičnu prijavu protiv pritvorenika Istražnog zatvora UIKS - P.M. (23) zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Naime, 3. jula tekuće godine od strane službenika UIKS-a, u zajedničkom kupatilu, u bojleru, pronađena su tri pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije, biljne materije zelene boje i tableta roze boje. Hemijskim vještačenjem Forenzičkog centra u Danilovgradu, utvrđeno je da se radi o opojnim drogama - kokain ukupne mase 22,7 grama, marihuana ukupne mase 1,1 grama i tri komada tableta i izlomljeni djelovi tableta ukupne mase 4 grama - MDMA - saopšteno je iz UP.

Kako se navodi, u koordinaciji sa višim državnim tužiocem u Podgorici, policijski službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima UIKS-a i Forenzičkog centra u Danilovgradu, došli do sumnje i obezbijedili dokaze zbog čega su protiv pritvorenika P.M. u redovnom postupku podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio gore pomenuto krivično djelo.

- Sumnja se da je pronađena droga bila namjenjena daljoj prodaji pritvorenim licima unutar Istražnog zatvora - navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Uprave policije nastaviće da u saradnji sa službenicima UIKS-a, preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 07:40