Ilustracija / foto: Mićko Vujisić, Dan
30/05/2024 u 17:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja, među osumnjičenima i inspektori

Podnijete su krivične prijave protiv pet fizičkih i jednog pravnog lica zbog zloupotreba službenog položaja, kao i položaja u privrednom poslovanju, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da su D.K.P., G.B., D.V., M.V., B.M., i pravno lice d.o.o. „U.V. Vuković“ Danilovgrad, izvršili više krivičnih djela čijim je izvršenjem nastupila šteta po budžet Crne Gore u iznosu od preko 18.000 eura

- Među prijavljenim licima su i službena lica - inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koja su kako se sumnja, izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja. Ostala osumnjičena fizička lica terete se za krivična djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, kao i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, dok se pomenutom pravnom licu na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju - navodi se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, službenici Sektora za borbu protiv kriminala su preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti došli do sumnje da su pomenuta lica izvršila krivična djela koja im se stavljaju na teret tako što su: službena lica - inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zloupotrijebili svoj službeni položaj, na način što su u jednom predmetu, iskorišćavanjem svog službenog položaja u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i drugog, u ovom slučaju fizičkom licu B.M., omogućili dobijanje razvojne premije u stočarstvu za 2023. godinu, iako su znali da isti nije ostvario pravo.

- Oni su na taj način navedenom licu omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi u ukupnom iznosu od 5.900 eura, a na direktnu štetu budžeta Crne Gore. U drugom predmetu su ova lica osumnjičenima D.V. i M.V. i njihovom pravnom licu d.o.o. „U.V. VUKOVIĆ“ Danilovgrad, omogućili dobijanje premija u mljekarstvu za pet mjeseci 2023. godine, na koji način su im omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi u ukupnom iznosu od 12.414 eura, a na direktnu štetu budžeta Crne Gore - pojašnjeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 20:07