Кривокапић / Фото: Иван Петровић Ипе
17/07/2021 u 22:27 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић се није појавио пред тужиоцем због навода о његовом хапшењу

Иако има обавезу да се одазове позиву, премијер то није урадио

Премиjер Здравко Кривокапић, иако има обавезу да се одазове на позив тужиоца и саопшти своjа сазнања о наводном припремању његовог хапшења, јуче се по други пут није одазвао позиву тужилаштва.

Предмет је задужила специјални тужилац Лидија Вукчевић.

Кривокапић jе раниjе казао да су сазнања коjа он има "апсолутно провjерена" и да нема времена за губљење и давање изjава.

– Моjа изjава jе врло jасна и нека органи раде све што jе до њих. Постоjе броjне информациjе, постоjе начини како се долази до тога и дошло jе вриjеме да се окренемо будућности. Ако Миливоје Катнић мисли да сам jа нешто погриjешио, нека он мене тужи – рекао jе Кривокапић, одговараjући на питање да ли ће се одазвати позиву специjалног тужиоца.

Кривокапић jе навео да jе дао изjаву и да jе она "врло била jавна и да jе тачно таргетирала одређену особу".

Специjално државно тужилаштво jе приjе петнаест дана упутило позив Кривокапићу да да изjаву, али jе он казао да се не може поjавити, jер има неодложних државних обавеза.

Он је у емисији "Начисто" саопштио да jе имао информациjу о припреми хапшења уколико са патриjархом СПЦ Порфириjем потпише Темељни уговор у Београдскоj патриjаршиjи.

Упитан ко jе требало да хапси, премиjер jе казао да, према његовим информациjама, "то jе требало да буде по налогу специjалног државног тужиоца", што је Катнић апсолутно одбацио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 15:59