/ - Ивица Божовић-фото: Приватна архива
15/05/2022 u 15:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мајка страдалог Божовића: И након годину и по од смрти мога сина неко штити осумњиченог Бељкаша

Према њеним ријечима, ни након годину и по дана бјекства нема међународне потјернице за Бељкашем

Скоро је годину и по дана од удеса у којем је страдао Ивица Божовић. Његова мајка Олга Божовић у разговору за портал дан подсјетила је јавност и надлежне да осумњичени Мијат Бељкаш, који је побјегао са лица мјеста када је ударио Божовића,  још није приведен правди.

Према њеним ријечима, ни након годину и по дана бјекства нема међународне потјернице за Бељкашем.

-У полицији су ми рекли да има локална потјерница а да међународну треба да распише тужилаштво....Нема ни возила са којим је мој син ударен...Мислим да неко Бељкаша штити...Чланови његове породице нису били седам дана након удеса досатупни надлежним органима...Да је макар неко од њих дошао до нас...људски....-казала је Олга Божовић за портал Дан.

Подсјећамо, како је раније и на прес конференцији тада саопштено,  полиција трага за Мијатом Бељкашем, који се сумњичи да је у саобраћајној несрећи која се 29. октобра 2020. догодила у Улици Станка Драгојевића усмртио суграђанина Ивицу Божовића. 

– Полиција је дошла до основа сумње да је саобраћајну незгоду изазвало возило „ауди“ регистарских ознака ПГЈА381, којим је највјероватније управљало лице Б.М. (1997. годиште). Није се придржавао саобраћајних прописа. Против њега је поднијета кривична пријава у редовном поступку за кривично дјело тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја у стицају са кривичним дјелом непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној незгоди. За њим и возилом је расписана локална потрага, а до данас нису пронађени. Полиција располаже подацима и са службама сусједних држава ради на лоцирању и лишењу слободе М.Б. – саопштено је раније на конференцији која је одржана у Управи полиције.

УП: Пронађени кључеви од возила

– Изузети материјални трагови са лица мјеста упућени су на вјештачење у Форезнички центар. Такође су изузети видео-снимци са надзорних камера у Булевару Станка Драгојевића и могуће путање кретања непознатог возача и возила. Службеници ЦБ Подгорица дошли су до сазнања да је наведену саобраћајну незгоду изазвало возило „ауди А6”, подгоричких регистарских ознака, власништво Г.Б. (54) из Подгорице. Прикупљена су обавјештења од Г.Б. (54), К.Б. (32), М.Б. (30) из Подгорице, док је за лице М.Б. (23) из Подгорице расписана локална потјерница. Такође, за возилом је расписана локална потрага. По налогу судије за истрагу службеници ЦБ Подгорица су извршили претрес стана и других просторија које користи Г.Б.

У возилу које користи М.Б. (30) полиција је пронашла и одузела кључеве од возила за које се сумња да је учествовало у саобраћајној незгоди.

Службеници ЦБ Подгорица интензивно предузимају мјере и радње у циљу проналаска лица и возила за којим се трага – казали су раније из полиције.

Подсјећамо, тужилац Вукас Радоњић истакао је да имају прије свега људску обавезу према породици страдалог, али и професионалну.

– У једној фази поступка смо имали и потешкоће у смислу што су чланови породице осумњиченог на неки начин опструирали и отежавали прикупљање доказа и података, па је то коначно резултирало да је, осим кривичне пријаве против осумњиченог, и против његовог брата поднијета кривична пријава због спречавања доказивања. Постоји могућност расписивања потјернице, а да би се расписала потребно је да се покрене кривични поступак, а у овом случају се покреће доношењем наредбе за спровођење истраге – рекао је тада  Радоњић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:30