Rade Milošević / foto: - IVAN PETROVIC-IPE
09/12/2021 u 20:05 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милошевић: Инспектори за привредни криминал контролишу Бемакс

- То нијесу класичне контроле које су до сада рађене - казао је Милошевић.

Државни секретар МУП-а Раде Милошевић рекао је за Дан су инспектори за привредни криминал покренули контролу подгоричке фирме Бемакс.

- Сектор за борбу против привредног криминалитета у наредном периоду ће детаљно контролисати све списе и фактуре, односно све оно што може указивати на одређене неправилности, укључујући  уговоре. Пажљиво сам прочитао саопштење Бемакса и оно је својеврсна манипулација, као и што се могло очекивати. Они су контролисани али нијесу свеобухватно, него одређене инспекције када су улазиле у такве фирме искључиво су се бавиле контролом повраћаја ПДВ-а, а нијесу се бавили контролом коју ми планирамо да спроведемо, укључујући Пореску управу, Управу полиције и још неке инспекције које ће од понедељка кренути у контролу. То нијесу класичне контроле које су до сада рађене, казао је Милошевић.

Подсjетимо, надлежна министарства и званичници раније су навели да су поједине грађевинске компаније, али и појединци из ријечних корита нелегално извукли тоне пијеска и девастирали ријечне токове.

Министар пољопривреде Александар Стијовић казао је раније да је сваки камион шљунка који се сада извади незаконит и украден.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:26