ЗИКС, илустрација / - DAN
16/07/2021 u 12:56 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјере безбједности појачане у ЗИКС-у: Кавчани спремали побуну?

Дуге робије и истрага криминалцима “иду у корист” за стварање контакта са особама из криминалног миљеа и тако долази јачања утицаја, што се понекад покушава демонстрирати и унутар затвора

У оквиру спушког затвора ЗИК-а, мјере безбједнсоти су биле појачане на виши ниво, потврђено је за портал Дан из више извора блиских Управи спушког затвора. Све то је било у циљу предострожности због оперативних сазнања да припадници и блиски сарадници кавачког клана пријете нарушавањем реда и мира унутар затвора.

Тачније, све се то одигравало у истражној јединици затвора у Спужу. Међутим, превентивним радњама Управе УИКС-а спријечен је инцидент.Надлежни су били припремљени да реагују у случају на непредвиђене безбједносне ризике, који би били усмјерени у правцу нарушавања стања безбједности у организационој јединици УИКС-а -Истражни затвор Подггорица.

Све те активности, како нам је саопштено из УИКС-а,  биле су усмјерене у односу на безбједносну процјену "а све у циљу одржавања стања безбједности стабилним".

Затворске зидине нису препрека: Робија корак до моћи и доказивање мафијашким шефовима

Сукоб криминалних кланова, "шкаљарског" и "кавачког", повукао је за собом велики број жртава. Такође, у посљедње вријеме широм Европе догодила су се бројна хапшења.  Поред сачекуша на улицама широм региона и страних градова, оне су се одиграле и унутар затворских зидина. Велика попуњеност затвора на Балкану, па и код нас, у којима је тренутно смјештен већи број припадника чланова "кавачког" или "шкаљарског" клана, доводи ситуацију међу "четири зида" до усијања. 

Дуге робије и истрага криминалцима “иду у корист” за стварање контакта са особама из криминалног миљеа и тако долази до ширења везе и јачања утицаја, што се понекад покушава демонстрирати и унутар затвора. Такође, поред физичких и вребалних напада, унутар балканских затвора постоје и они који су из притвора и са робије организовали и планирали покушај убиства појединих особа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:15