Пожар у НП Ловћен (архива) / - ис 7
20/08/2021 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

МУП: Авион и три хеликоптера гасе пожар на Ловћену

Процијењено је да један авион Авио-хеликоптерске јединице Директората за заштиту и спашавање и три хеликоптера Војске Црне Горе треба усмјерити на гашење пожара на Ловћену

Оперативни штаб за заштиту и спашавање, у ужем саставу, на дневном нивоу, врши анализу тренутног стања пожара на подручју Црне Горе, на основу које доноси план гашења пожара из ваздуха.

На основу извјештаја Подручних јединица заштите и спашавања и Служби заштите и спашавања, приспјелих у ОКЦ 112, на данашњи дан активни су пожари у општинама: Котор (Драгаљ),  Даниловград (брдо Лебршник  - Вукотица), Цетиње (Ловћен, Убли чевски и Трњине-Цуце), Никшић  (Будош и Сриједе), Пљевља (Зли До код села Глибаћи), док је на подручју Главног града Подгорица активан  мањи пожар у Зети, који гаси служба заштите.

- Процијењено је да један авион Авио-хеликоптерске јединице Директората за заштиту и спашавање и три хеликоптера Војске Црне Горе треба усмјерити на гашење пожара на Ловћену. Такође, одлучено је да се изврши извиђање угроженог терена из ваздуха, након чега ће се поново размотрити стање пожара и вршити евентуална преусмјеравања летилица - саопштено је из МУП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:50