/ -Са мјеста несреће
03/03/2022 u 07:53 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Несрећа у Подгорици, осумњичени тврди да је дјевојчица претрчавала улицу

Жељко Дашић се сумњичи да је дјевојчицу ударио предњим дијелом аутомобила

Основно државно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против Жељка Д. Дашића, који се сумњичи да је 4. јуна прошле године, око 19.55, у Улици 13. јула у Подгорици, у непосредној близини Правног факултета не придржавајући се саобраћајних прописа, управљао путничким возилом марке "фолсваген голф 6" подгоричких регистарских ознака крећући се лијевом саобраћајном траком, десне коловозне траке и на пјешачком прелазу, на којој је саобраћај регулисан свјетлосним саобраћајним знаковима, када му је тим знаком био дозвољен пролаз, иако је био дужан, није пропустио пјешака, једанаестогодишњу А.Ш., која је ступила на пјешачки прелаз, прелазећи га са десне на лијеву страну смјера кретања окривљеног.

Како пише у оптужници, Дашић је дјевојчицу ударио на лијевој саобраћајној траци десне коловозне траке, десном страном предњег браника, а потом је набацио преко поклопца мотора на предње вјетробранско стакло, потом је одбацио напријед, након чега је дјевојчица пала на коловоз иза возила и задобила повреде у предјелу спољашње стране лијеве ноге и унутрашње стране десне бутине, повреде трбуха, слезине и слијепоочног предјела, али и повреде можданих центара, услед којих је, уз настале компликације, 28. јуна преминула.

На првом саслушању, како се наводи у оптужници, окривљени није признао извршење кривичног дјела. Он је навео да је прошао на зелено свјетло од Миленијума према "Дану" и да је дјевојчица претрчавала прелаз на црвено свјетло за пјешаке, са стране Економског факултета, и да се тад десио удар.

Како је казао, све се толико брзо издешавало да је успио да је види тек кад је била метар од њега. Угледао је дијете да трчи са његове десне стране према лијевој и да долази испред њега, а до контакта је дошло предњим дијелом возила на пјешачком прелазу.

Објаснио је да се на Миленијуму кретао средњом траком и да је наставио кретање право на зелено свјетло брзином између 55 до 60 км на сат. Када је уочио дјевојчицу, не зна да ли је кочио, нити да ли је скренуо, али зна да му је ауто био на десној траци испред Правног факултета, на основу чега претпоставља да је скренуо.

Дјевојчицу је ударио предњим дијелом аутомобила јер је видио улубљену хаубу и сјећа се да ју је видио на неких десетак метара од пјешачког прелаза, ближе ивичњаку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:12