ilustracija / - FOTO: UPRAVA POLICIJE TWITTER
02/09/2024 u 13:20 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikšićanin pred sudom zbog pokušaja ubistva: Flašom ranio muškarca

Protiv O.B. (57) potvrđena je optužnica Višeg tužilaštva kojom se tereti za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Optužnicom je navedeno da je osumnjičeni 19. januara, oko 16,45 časova, u jednom ugostiteljskom objektu, u mjesto Miolje Polje, opština Nikšić, sa umišljajem pokušao ubije L. V.

Rasvijetljen pokušaj ubistva u Nikšiću, uhapšen osumnjičeni

- Na način što je oštećenom, pri tuči i svađi, zadao udarce polomljenim staklenim flašama od piva u predjelu vrata i glave, nanoseći mu tom prilikom lake tjelesne povrede pri čemu je bio svjestan svog djela i htio je njegovo izvršenje, znajući da je isto zabranjeno- navodi su optužnice koju zastupa državna tužiteljka Irena Burić.

Time je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 143 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore.

- On je ranije osuđivan presudom Osnovnog suda u Nikšiću  zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda iz člana 152 stav 2 u vezi stava 1 KZ , zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz čl.168 KZ, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 st.1 KZ i krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja iz čl.339 st.1KZ, kao i presudom Osnovnog suda u Nikšiću zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 339 stav 1 KZ- navedeno je optužnicom.

Kako je ranije saopšteno iz Uprave policije, nikšićku policiju su kritičnog dana telefonom iz Hitne medicinske pomoći obavijestili da je njihova ekipa tada upućena u mjesto Miolje polje na ukazivanje ljekarske pomoći osobi koja je povrijeđena oštrim predmetom u predjelu vrata.

- Na lice mjesta upućena je patrola policije gdje je zatečen povrijeđeni koga je HMP Nikšić prevezla u Medicinski centar Nikšić. Sa dogđajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ovlastio policijske službenike da preduzmu aktivnosti u cilju rasvjetljavanja događaja - naveli su ranije iz Upravi policije.

Tokom dalje istrage policija je u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta zatekla B.O.  iz Nikšića.

- Policija je nakon sprovedenih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da je B.O. nanio  povrede oštećenom, nakon kraće verbalne rasprave - pojasnili su ranije iz policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:45