Ilustracija / - UPRAVA POLICIJE
19/10/2024 u 13:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšićka policija rasvijetlila više teških krađa

Policija u Nikšiću je preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, u toku oktobra rasvijetlili šest krivičnih djela i procesuirali dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

- Postupajući po prijavi oštećene da joj je iz porodične kuće u selu Macvare, opština Nikšić, otuđen novac u iznosu od oko 28.000 eura, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli mjere i radnje te identifikovali kao izvršioca M.M.(52) iz Nikšića.

On je kako se sumnja, koristeći nepažnju oštećene, ušao u porodičnu kuću u njenom vlasništvu, gdje je tom prilikom iz spavaće sobe ukrao novac”, kazali su iz policije.

Postupajući po naredbi suda, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M, na lokacijama Macavare i Kličevo i pronašli i oduzeli novac u iznosu od 3420 eura za koji se sumnja da potiče iz navedenog događaja, kao i puška sa brzim nišanom sa šest komada municije u okviru, 56 komada municije raznog kalibra i zatvarač puške, za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Osnovno tužilaštvo: Muškarac osumnjičen za razbojničku krađu

- Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću po čijem je nalogu protiv M.M. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa - istakli su iz policije.

U nastavku aktivnosti na rasvjetljavanju više krivičnih djela krađa, počinjenih u proteklom periodu na teritoriji opštine Nikšić, policijski službenici su lišili slobode maloljetno lice iz Nikšića i protiv istog Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio pet krivičnih djela teška krađa.

- On je, kako se sumnja, u prethodnom periodu, u večernjim časovima, upotrebom podesnog sredstva izvršio provale u kioske, kojom prilikom je iz istih otuđio novac, mobilne telefone, veću količinu duvanskih proizvoda, zatim provalu u ugostiteljski objekat iz kojeg je otuđio novac, tablet i mobilne telefone kao i provalu u privatni stambeni objekat iz kojeg je otuđio više predmeta i stvari, koje je kasnije prodao za novac nepoznatim licima - zaključuju u Upravi policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. oktobar 2024 13:42