/ фото: Жана Бојанић
30/08/2021 u 06:45 h
Жана Бојанић, Жељка Бојанић, Александра БошковићЖана Бојанић, Жељка Бојанић, Александра Бошковић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Нећу ићи на Цетиње 5. септембра, савјест ми је чиста

Нећу да својим присуством дам било који негативан повод, казао је премијер

Нећу ићи на Цетиње 5. септембра на устоличење митрополита Јоаникија, саопштио је данас премијер Здравко Кривокапић. 

- Нећу да својим присуством дам било који негативан повод. Дао сам обећање. Рекао сам да је ово мој допринос који могу да дам у овом тренутку- казао је Kривокапић.

Он је на конференцији за новинаре казао да ако се ових дана десе било какви инциденти и сукоби, треба знати да су то незадовољне групе које желе да опстуирају све што долази у данима кад треба да ширимо љубав.

image
фото: Жана Бојанић

На питање новинара да ли лично осјећа одговорност због тензија и због најаве да ће један дио грађана доћи на Цетиње, Кривокапић је казао да се не можете тражити само одговорност тражити од Владе.

- Не можете заборавити друге актере. Свакодневно анализирамо ситуацију. На Савјету за безбједност је једногласно донијет став и ја ћу га поштовати. Још једном се показује да нам је земља у демократским проблемима. Предсједник и премијер имају однос према свим грађанима- додао је он. 

Истакао је да му је савјест чиста.

- Сви морају да покажу једнаку уздржаност. Сви морамо да дамо допринос, а један од сценарија јесте тај да размишљамо о забрани, само као о крајњој мјери да би одржавање тог скупа имало посљедице- навео је он. 

Говорећи о 30. августу, као датуму побједе на изборима, казао је да је данас двоструки историјски догађај.

- Прво зато што се тачно прије годину дана десила историјска валсти у Црној Гори и друго јер се прије пар дана десила акција полиције. То исказује дивљење ове Владе према напорима које чинимо. Влада је на данашњој сједници сједници предложила да награди учеснике акције, два руководиоца са двоструком и седам припадника УП са једноструком платом -казао је премијер.

Подсјетио је да им нико из претходне власти није честитао на овој акцији.

- Морамо да промјенимо све оно што данас имамо, да не можемо да разликујемо ко је криминалац ко је бизнисмен а ко је политичар- казао је Kривокапић говорећи о заплијени 1.400 килограма кокаина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:07