нк ватрограсци брана / Служба заштите НК-Служба заштите НК
19/01/2022 u 18:08 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обдукција двоје страдaлих на Вртачкој брани показала да је у питању утопљење

Беживотна тијела Р.Р. и В.Р. пронађена су у понедјељак на Вртачкој брани, а обдукциони налаз је показао, како "Дан" незванично сазнаје, да на тијелима двоје страдалих Никшићана није било трагова насиља

Смрт Никшићанке Р.Р. (28) и њеног шест година старијег партнера и суграђанина В.Р. наступила је утопљењем, показала је обдукција која је обављена по налогу Вишег државног тужилаштва у Подгорици. Беживотна тијела Р.Р. и В.Р. пронађена су у понедјељак на Вртачкој брани, а обдукциони налаз је показао, како "Дан" незванично сазнаје, да на тијелима двоје страдалих Никшићана није било трагова насиља.

Р.Р. је пронађена на решетки бране у јутарњим сатима, а касније током дана и В.Р. Радници на брани су примијетили беживотна тијела, о чему су обавијестили полицију, која је уз помоћ припадника никшићке Службе заштите и спасавања обавила извлачење. Из полиције незванично сазнајемо да је утврђено да су обоје страдали истог дана, и то највјероватније у каналу непосредно уз бараку на Капином пољу, које је неколико километара удаљено од бране. Р.Р. је живјела сама у једној од просторија објекта и, наводно, неколико дана се није јављала породици. Врата њеног стана полиција је затекла откључана, а испред бараке било је паркирано возило подгоричких регистарских ознака које је, по незваничним информацијама "Дана", користио В.Р.

Р.Р. је сахрањена јуче на сеоском гробљу у Милојевићима, а В.Р. на градском гробљу под Требјесом.

Како је "Дан" и објавио у претходном броју, страдале је, након што су извучени, идентификовала родбина. По налогу тужиоца, припадници никшићког Центра безбједности су у понедјељак, након проналажења беживотних тијела, обезбјеђивали Вртачку брану, али и бараку у насељу Капино поље гдје је живјела Р.Р. Према незваничним сазнањима, и раније се дешавало да Р.Р. негдје оде и да се данима не јавља породици.

Службеници полиције су након проналажења два беживотна тијела узели изјаве од више особа, међу којима су и станари бараке у којој је настрадала дјевојка живјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:35