apelacioni sud / - DAN
16/10/2024 u 15:44 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odbrana traži da sud oslobodi Nišića od optužbi za ubistvo Ćorića

Advokat Damir Lekić predložio je danas pred Apelacionim sudom da Jasmin Nišić bude oslobođen optužbi za ubistvo Kristijana Ćorića.

- Pred Apelacionim sudom Crne Gore održana je sjednica suda II stepna povodom izjavljene žalbe od strane odbrane okrivljenog Jasmina Nišića protiv presude Višeg suda u Podgorici kojom je on oglašen krivim zbog krivičnog djela ubistvo iz cl. 143 kz cg i osudjen je na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina - kazao je u izjavi za medije advokat Damir Lekić.

Dodaje sa je na sjednici vijeća predsjednik vijeća  otvorio zasijedanje i dao je riječ sudiji izvjestiocu koji je detaljno elaborirao navode presude kao i navode žalbi branioca okrivljenog kao i okrivljenog.

- Pri kojima je odbrana na sjednici u cjelosti ostala predlažući da se prvosteoena presuda iz razloga navedenih u žalbi kao i usmenih razloga na sjednici suda II stepena u potpunosti uvazi te sa se predmeta presuda ili ukine i predmet vrati na ponovno suđenje ili da se preinači i da se okrivljeni oslobodi od optužbe. Takođe pročitan je i akt Vrhovnog državnog tužilastva Crne Gore koje je predložilo da se žalaba branioca odbije kao neosnovana a da se žalba okrivljenog odbaci kao neblagovremena - dodao je Lekić.

Nakon ovog sjednica vijeća je u janom dijelu završena i predsjednik vijeća je saopštio da će odluka biti donijeta u zakonom propisanom roku i da će njen pisani otpravak biti dostavljen strankama i braniocu.

Nišiću ukinuta presuda od 14 godina robije za ubistvo Ćorića

Podsjećamo, Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je ranije  prvostepenu presudu kojom je Jasmin Nišić osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Kristijana Ćorića u Budvi.

Prema navodima optužnice Nišić je sa umišljajem ubio Ćorića 14. aprila 2019. godine u Budvi, oko 04.30h, na način što ga je plastičnom stolicom više puta udario po glavi i tijelu, od kojih udaraca je oštećeni pao na stolicu, na kojoj je prethodno sjedio.

Zatim ga je, kako istraga sumnja, podigao za ramena i odvukao do parking prostora ispred zgrade, gdje je nastavio oštećenog da udara nepoznatim sredstvom, kao i pesnicom po glavi i tijelu, nanoseći mu teške povrede.

 Kako stoji u optužnici, optuženi je oštećenom nanio povrede od kojih je kod oštećenog nastupila smrt.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 15:44