/ - FOTO: RTCG.ME/ARHIVA
03/08/2023 u 09:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor državljanima Srbije, osumnjičenim za falsifikovanje novca

Pritvor je osumnjičenoj J.L. određen zbog opasnosti od bjekstva, a osumnjičenom A.M. sudija za istragu je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja djela

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio pritvor u odnosu na dva državljanina Republike Srbije, J.L. i A.M., koji se sumnjiče da su na teritoriji Crne Gore izvršili produženo krivično djelo falsifikovanje novca. Odbijene su žalbe branilaca osumnjičenih, rješenje o pritvoru je potvrđeno, saopštila je sudija i portparol Ivana Becić.

- Pritvor je osumnjičenoj J.L. određen zbog opasnosti od bjekstva, jer je strani državljanin koji u toj zemlji ima zaposlenje, a u Crnoj Gori nema prijavljeno prebivalište niti boravište, pa bi boravkom na slobodi mogla napustiti Crnu Goru i ometati vođenje krivičnog postupka, dok ne stoji pritvorski osnov opasnost od ponavljanja djela, budući da nije ranije osuđivana. Osumnjičenom A.M. sudija za istragu je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja djela, jer se radi o licu koje je strani državljanin i ranije je osuđivano, zatim često ulazi i izlazi preko granice Crne Gore i Srbije, pa bez obzira što mu se porodica nalazi u Podgorici, isti bi boravkom na slobodi mogao napustiti Crnu Goru i ometati vođenje krivičnog postupka, odnosno ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz suda.

Odlučujući po žalbama branilaca okrivljenih, krivično vijeće suda je odbilo ih je kao neosnovane, cijeneći da je pobijano rješenje donijeto na zakonit način i da je sudija za istragu dao dovoljne i valjane razloge određujući pritvor osumnjičenima J.L. i A.M.

- Žalbe branilaca smatra neutemeljenim, ukazujući da su bili ispunjeni uslovi za određivanje pritvora, te da okrivljenima nisu povrijeđena osnovna ljudska prava i slobode. Vijeće je takođe imalo u vidu i izuzetnost pritvora kao mjere obezbjeđenja prisustva okrivljenih, ali je našlo da se svrha navedenih pritvorskih osnova ne bi mogla ostvariti nekom drugom alternativnom zakonskom mjerom, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:09