/ foto - DAN
25/11/2023 u 16:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor Baboviću: Osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju na postojanje opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke

Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor osumnjičenom Gojku Baboviću​ zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Babovića sumnjiče da je sačinio neistinit zapisnik o broju živine na farmi koja, kako su saopštili nadležni, ne postoji.

- Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju na postojanje opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke- navodi se u saopštenju.

Kako dalje navode," kako je u daljem toku postupka potrebno saslušati više svjedoka zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva sa kojima je G. B. u gotovo svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji, kao i one sa kojima posredno sarađuje, to je sud našao da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke, a sve kako bi na taj način potkrijepio navode svoje odbrane u kojoj negira izvršenje krivičnog djela".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 16:12