/ Веселин Вељовић -фото: Ж. Б.
14/09/2021 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОДТ Цетиње: Полицајац којег је Вељовић напао није саслушан

ОДТ ће приликом доношења одлуке у предмету, у којем је осумњичен В.В., осим исказа оштећеног, цијенити и све друге доказе који се прибаве у поступку извиђаја, навео је Милановић

Руководилац Основног државног тужилаштва Цетиње Душко Милановић саопштио је да полицијски службеник, којег је како се сумња напао савјетник предсједника Црне Горе Веселин Вељовић још увијек није саслушан, па тако није донесена одлука у овом предмету.

- ОДТ Цетиње ће приликом доношења одлуке у предмету, у којем је осумњичен В.В., осим исказа оштећеног, цијенити и све друге доказе који се прибаве у поступку извиђаја- навео је Милановић.

Вељовић је био приведен почетком септембра септембра код судије за истрагу Основног суда Цетиње, када су били протести. Након саслушања судија за истрагу донио је одлуку да се брани са слободе. Он је претходно саслушан у Основно државно тужилаштво Цетиње, након чега му је одређено тужилачко задржавање до 72 сата. Он је осумњичен за  кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Вељовићев адвокат Михаило Волков казао је раније медијима да напада није било и да ће то током поступка и доказати, те да је Вељовић претходних година као и јуче био на правој страни.

-Управо је Суд донио рјешење да се укида притворски основ за мој даљи боравак у притвору, што потврђује да Црна Гора има капацитете и институције. Вјерујем да је овдје ријеч не о чињеницама и не о истини него о политичком прогону и политичкој освети премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића- казао је тада Вељовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:03