/ фото илустрација - Милован Нововић
27/08/2021 u 20:21 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужен затворски чувар: За 500 еура унио телефон осуђенику

Телефон му је преко бедема затвора доставило НН лице, након чега су службеници УИКС-а приликом прегледа просторије у којој борави Е.А., исти пронашли, наведено је из тужилаштва

Државна тужитељка Основног државног тужилаштва Бијело Поље Јелена Вучетић, поднијела је оптужни предлог против службеника Управе за извршење кривичних санкција, Затвор у Бијелом Пољу И.Ч., због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја.

- Оптужним предлогом је представљено да је И.Ч противправним искоришћавањем свог службеног положаја и прекорачењем граница својих службених овлашћења, прибавио себи корист. То је урадио на начин, што је за износ од 500 еура, по договору са Е.А. који се налази на издржавању казне затвора у УИКС-у у затворску просторију истом унио мобилни телефон - саопштено је из ОДТ-а.

Посједовање и коришћење мобилног телефона је забрањено у просторијама за извршење кривичних санкција.

- Телефон му је преко бедема затвора доставило НН лице, док је вршио послове чувара, након чега су службеници УИКС-а приликом прегледа просторије у којој борави Е.А., исти пронашли и одузели- наведено је из тужилаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:51