Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
02/09/2024 u 13:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Optužen zbog vrbovanja za prosjačenje: "Žrtvu tukao ako ne donese najmanje 20 eura"

Potvrđena je optužnica Višeg državnog tužilaštva protiv N.D., državljanina Bosne i Hercegovine, optuženog da je vrbovao M.M. za prosjačenje.

Protiv njega se, kako je saopšteno iz VDT-a koje potpisuje tužiteljka Danka Ivanović Đerić, vodi postupak i za krivično djelo ubistvo.

- U periodu od januara 2014. godine do 15.01. 2022. godine, na teritoriji Opštine B., na više lokacija silom i zloupotrebom teških prilika, vrbovao oštećenog M. M. u cilju prosjačenja, koristeći teške prilike oštećenog, obzirom da je lice bez porodice, bez zaposlenja, bez stana, na način što je oštećenog najprije pozvao da živi sa njim u njegovoj porodičnoj zajedniici, a zatim od istog zahtijevao da prosjači tako što od građana u ugostiteljskim objektima i na ulici tražio novac, te sav novac od prosjačenja davao njemu, što je oštećeni i radio -. preciziraju iz tužilaštva.

Ulcinj: Procesuirana jedna osoba zbog prosjačenja

Dodaju da "ukoliko ne bi svakodnevno donio novac u iznosu od najmanje od 20-30 eura, prema istom bi primijenio silu, tako što bi ga tukao rukama i nogama po glavi i tijelu".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:51