/ - Фото: Портал Дан (илустрација) (Жана Бојанић)
19/11/2021 u 15:20 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Кавчани" Шаковића вребали снајпером: "Оптужница заснована на законито прикупљеним доказима"

Због овог кривичног дјела полиција је трага за још најмање три особе, међу којима су наводно и организатори ове групе, за које се вјерује да су високопозиционирани чланови кавачког клана

У подгоричком Вишем суду одржана је контрола оптужнице против групе која се доводи у везу са покушајем убиства Милића Миње Шаковића. Та група повезује се са кавачким кланом.

-Оптужница у предмету гдје је оштећени Милић Шаковић испуњава све услове да буде потврђена. Докази који се налазе у списима предмета несумњиво потврђују  да  постоји основана сумња да је на његову штету извршено кривично дјело а поготово оно најгоре, против живота и тијела, убиство у покушају. У  истрази која је претходила подизању оптужнице  нису постојали било какви пропусти. СДТ је на веобухватан начин  спровело истрагу и прикупило све доказе. Такође, сви су докази прикупљени на правно ваљан и законит начин. Сва документација која егзистира уз прикупљене доказе, указује и потврђује њихову  законитост а што  се посебно односи на доказе прикупљене  путем међународно правне помоћи. Из  ове пропратне документације која егзистира уз прикупљене доказе, несумњиво произилази да је сваки доказ  законит. Мој коначан предлог је бион да се оптужница потврди и да се пређе у другу фазу поступка- казао је у изјави за портал Дан адвокат који заступа Шаковића, Дамир Лекић.

image

дамир лекић

- дан

Подсјећамо, Специјално тужилаштво подигло је оптужницу против седмочлане групе припадника кавачког клана који је планирао ликвидацију  Шаковића.

Због припреме ове ликвидације тог, полиција је почетком марта ухапсила Подгоричане Александра Вељовића (30) и Јована Мирановића (41), Београђанина Николу Мирића (35), Јована Тркуљу (35) из Обреновца и Подгоричанин Саша Станишић. Хапшење је избјегао Београђанин Зоран Лекић.

Због овог кривичног дјела полиција је трага  за  још најмање три особе, међу којима су наводно и организатори ове криминалне групе, за које се вјерује да су високопозиционирани чланови кавачког  клана.

Истрага сумња да су чланови ове групе планирали да из оближњег стана из снајпера убију Шаковића кад изађе у двориште своје куће у Загоричу, а након тога побјегну мањим аутомобилом и запале га на периферији града.

Пема наводима истраге, на периферији је требао да их чека мотор којим су требали да побјегну до комбија. У комби су планирали да убаце мотор и тако прикрију трагове. Према евиденцији полиције, а у вези с овим дјелом,  неколико безбједносно интересантних особа из Србије у том периоду ушло је у Црну Гору. Они с еповезују с акавачким кланом.

Инспектори су открили штек станове за које се сумња да су  користили осумњичени, заплијенили аутомобиле које су користили у припремању злочина, мотор којим су убице требале да побјегну, оружје, муницију, криптоване телефоне, фалсификована документа, новац и бензин којим су планирали да униште доказе.

Током претреса и истраге пронађена је и снајперска војна пушка, оптички нишан високе резолуције и муниција у специјално направљеном бункер испод патосница комби возила које је имало кључну улогу у извршењу овог злочина.

Према наводима СДТ-а, ова криминална организација  формирана крајем 2020. године на територији Црне Горе и Србије, са циљем да изврше неодређени број убистава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:10