/ - КНЕЖЕВИЋ/ ФОТО: НЕЗАВИСНЕ
22/10/2021 u 19:00 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оружана пљачка: Кнежевићу одређен притвор до 30 дана

Кнежевићу се, према ријечима адвоката, на терет не ставља ниједна радња из оружане пљачке, већ крађа возила

Након саслушања код судије за истрагу, Митру Кнежевићу који се сумњичи да је повезан са оружаном пљачком у Никшићу, када је убијен Љубиша Мрдак, одређен је притвор до 30 дана.

То је за портал Дан потрврдила самостална савјетница Вишег суда у Подгорици Аида Музуровић.

Осимњичени је слободе лишен јуче на подручју Херцег Новог. Хапшење се десило на подручју Игала.

- У Вишем државном тужилаштву у Подгорици данас је саслушано лице М.К., у својству осумњиченог, због кривичног дјела разбојништво, којом приликом је смртно страдало једно лице, након чега му је донијето рјешење о задржавању, а у даљем току поступка против окривљеног биће поднијет предлог за одређивање притвора, Вишем суду у Подгорици, судији за истрагу- казала је раније за портал Дан виша државна тужитељка и порпаролка ВДТ-а Лепа Меденица.

Кнежевићев адвокат Иван Шљукић је казао да је његов брањеник негиро било какву повезаност с догађем у Никшићу. Кнежевићу се, према ријечима адвоката, на терет не ставља ниједна радња из оружане пљачке, већ наводна крађа возила, које је било средство кривичног дјела, и то знатно раније.

Подсјећања ради, Стојан Албијанић из Билеће ухапшен је 20. октобра у Билећи због сумње да је починио разбојништво у Никшићу. Он је пуштен, јер црногорско тужилаштво, како пишу тамошњи медији, није тражило истражни притвор за њега.

Како су писали тамошњи медији, полиција ПУ Требиње поступајући по наредби Окружног суда у Требињу претресла кућу, помоћне просторије и возила које користи Албијанић.

Оружана пљачка у Никшићу: Албијанић пуштен на слободу, тужилаштво ЦГ није тражило притвор

- Том приликом су пронађени и привремено одузети трагови који могу послужити у расвјетљавању кривичног дјела, које се догодило истог дана у Никшићу у Црној Гори - речено је из ПУ Требиње АТВ.

До оружане пљачке дошло је 20. октобра око девет сати у Никшићу, када су наоружани нападачи пресрели возило које превози новац и том приликом ранили једног чувара, док су остале раднике попрскали бибер спрејом.

Митар Кнежевић ухапшен у Игалу због сумње да је учествовао у пљачки поште у Никшићу

Радник обезбјеђења Љубиша Мрдак је накнадно преминуо. Пљачкаши су теренцем БиХ таблица побјегли у непознатом правцу и за сада се не зна колико су новца однијели. Према незваничним информацијама, новац је допремљен због исплате пензија.

Из Управе полиције је саопштено да се интензивно трага за извршиоцима разбојништва, а да је у мјесту Гребице пронађено запаљено возило за које је сумња да је кориштно у извршењу овог кривичног дјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 08:54