/ - FOTO. BILJANA BRAšNJO
23/10/2021 u 09:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оружана пљачка: У интензивној потрази за осумњиченима учествују Црна Гора и Република Српска

За сада истрага званично није саопштила да ли је утврђено ко је управљао украденим возилом а ко је пуцао током пљачке

Двоје ухапшених и интензивна потрага резултат је за сада опсежне истраге поводом оружане пљачке у Никшићу у којој је убијен један радник обезбјеђења. За сада су ухапшени Митар Кнежевић и Стојан Албијанић из Билеће. Албијанић је, како су раније јавили тамошњи медији, након одлуке требињског тужилаштва, пуштен да се брани са слободе. Међутим, полицијске снаге Црне Горе и Републике Српске трагају за наводно још два лица за која ће истрага да утврди да ли су повезана са овим кривичним дјелом.  

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Албијанић украо а Кнежевић довезао возило?

Стојан Албијанић и Митар Кнежевић за сада су једини који су процесуирани због оружане пљачке у Никшићу у којој је убијен радник обезбјеђења Љубиша Мрдак. Међутим, према незваничним сазнањима портала Дан, ни Албијанић ни Кнежевић не доводе се за сада у директну везу са извршењем пљачке.

Оружана пљачка у Никшићу: Албијанић пуштен на слободу, тужилаштво ЦГ није тражило притвор

За сада истрага званично није саопштила да ли је утврђено ко је управљао украденим возилом а ко је пуцао током пљачке. Истрага сумња да је  још једна особа са подручја Требиња или околине учествовала у овом разбојништву.

Мушкарац из Билеће ухапшен због оружане пљачке у Никшићу

Подсјећамо, прво хапшење поводом овог злочина било је лишавање слободе Стојана Албијанића. Он је ухапшен у Билећи. Полиција ПУ Требиње поступајући по наредби Окружног суда у Требињу претресла је кућу, помоћне просторије и возила које користи Албијанић.

- Том приликом су пронађени и привремено одузети трагови који могу послужити у расвјетљавању кривичног дјела које се догодило истог дана у Никшићу у Црној Гори - речено је јуче из ПУ Требиње.

Због пљачке поште у Никшићу хапшење у Херцег Новом

Након тога, у поподневним сатима у Институту у Игалу, Херцег Нови, прекјуче је  ухапшен и други осумњичени Митар Кнежевић из Никшића.

Одмотава се клупко: Полиција у Требињу трага и за четвртим пљачкашем никшићке поште?

Кнежевић је познат полицији јер је хапшен у Босни и Херцеговини. Први пут због сумње да је опљачкао са још два саучесника пословницу Прве банке и однијели 27.500 еура.

Кнежевић је хапшен због пљачке бензинске пумпе "Настро" у Бањалуци. Након што је узео незнатну количину новца из касе (446 конвертибилних марака - око 223 еура) Кнежевић је у бијегу слетио аутом са цесте. 

Митар Кнежевић ухапшен у Игалу због сумње да је учествовао у пљачки поште у Никшићу

Подсјећамо, оружана пљачка у Никшићу догодила се 20.10.2021. године и том приликом тешко је рањен  радник обезбјеђења Љубиша Мрдак. Он је недуго након инцидента подлегао повредама а метак га је погодио у грдуни кош. 

(ВИДЕО) Мрдак покушао да спријечи пљачку, метак у груди био кобан

Према ранијим сазнањима портала Дан, Мрдак се борио са пљачкашима и покушао да спријечи крађу новца који је био намијењен за пензије које додјељује пошта у Никшићу.

Наоружани нападачи кобног дана су пресрели возило које превози новац. У овом кривичном дјелу користили су бибер спреј и оружје. Након ове пљачке пронађено је запаљено возило за које се сумња да је коришћено у извршењу овог кривичног дјела.

(ФОТО-ВИДЕО)Никшић: Пронађено запаљено возило, због оружане пљачке полиција контролише прилазе граду

Потрага за другим учесницима  интензивно траје...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:29