/ - FOTO: PRIVATNA ARHIVA, DRAGANA UDOVIčIć, PRINTSCREEN TV PINK (KURIR.RS)
22/02/2022 u 20:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОВО ЈЕ ПРВА ЖРТВА РАТА КЛАНОВА: После Радомана убијено више од 50 "кавчана" и "шкаљараца"

Егзекутор прве жртве клана од 2015. године до данас није ухапшен. Радоман је изрешетан са 25 метака

Цетињанин Горан Радоман (37) ликвидиран је прије тачно седам година и ова егзекуција је означила као почетак рата до истребљања до тада јединственог криминалног клана из Котора, пише Kurir.rs.

Клан се тада распао на "кавачки" и "шкаљарски", а све због 200 килограма кокаина који је нестао у децембру 2014. у стану у Валенсији.

Егзекутор прве жртве клана од 2015. године до данас није ухапшен. Подсјетимо, Радоман је изрешетан са 25 метака из хеклера након што је паркирао свој блинидрани "BMW" у гаражи у улици Јулија Гагарина на Новом Београду.

Како је нестао кокаин?

Медији су тада преносили да док је Горан Радоман био у притвору на Куби, наводно његови саборци побринули су се за вредан товар кокаина који ће њему на крају доћи главе.

- У исто вријеме дио которске екипе организовао је крађу 200 килограма кокаина. Дио криминалне групе из Котора дрогу је склонио у Горанов стан у Валенсији. Када је он изашао из притвора и вратио се у Шпанију, дрога је наводно нестала и тада су чланови клана посумњали да је Радоман продао кокаин и новац задржао за себе. Управо због ове препродаје дроге, наводно, они су организовали његову ликвидацију у Београду - подсјећа саговорник и додаје:

- Сматрали су да их је преварио и да је почео да ради за другу екипу. Клан се тада поделио на "шкаљарце" и "кавачане", а сукоб унутар клана је Радоман први платио главом.

- Радоман је убијен мјесец дана по повратку из Јужне Америке, а на адреси на којој је убијен доселио се са породицом у изнајмљени стан. Егзекутор је добро испанирао убиство, иако је зграда покривена видео-надзор он је камеру померио увис и дошао до лифта где је чекао Радомана. Када је Радоман паркирао и пошао пут лифта зачули су се пуцњи - подсјећа извор и додаје да је полиција касније по пријави станара који је нашао беживотно тијело Горана пронашла 25 чаура.

Затвор на Куби

Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона посредовао је, на интервенцију познатог српског бизнисмена, у ослобађању Горана Радомана који је 2014. био ухапшен на Куби. Неколико мјесеци касније Радоман је убијен у Београду.

- Радоман је крајем 2014. године неко вријеме боравио на Куби. Тамо је ухапшен због саобраћајног прекршаја. Поменути познати Србин је преко свог доброг пријатеља Марадоне посредовао да Радоман буде пуштен из притвора, а интервенција је ишла чак и до Фидела Кастра - подсјећа Куриров извор.

Ова ликвидација означила је почетак беспоштедног рата "кавчана" и "шкаљараца", који је досад однио више од 50 живота.

- Горан је главом платио нестанак кокаина у децембру 2014. у стану у Валенсији. Тада јединствени которски клан подјелио се на "кавачки" и "шкаљарски". На челу "кавчана" и дан данас наводно је ухапшени Слободан Кашћелан и одбјегли Радоје Звицер за којим се трага од априла прошле године. Наводне вође "шкаљараца" Јован Вукотић је од прошле године у бјекству, као и његов брат Игор, док им је саборац Игор Дедовић ликвидиран 2019. у Атини - каже саговорник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 20:16