/ - Рајко Цаушевић (Фото: Портал Дан, Жељка Бојанић)
20/05/2022 u 13:12 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Пинк Пантер" Рајко Цаушевић: Након пакла који сам проживио, вратио сам се у моју Црну Гору

Желим по мом поврату да пошаљем поруку омладини и мојој дјеци а то је: Ви сте рођени за живот, не за смрт, не дајте да ваша слобода буде везана ланцима, искрено је поручио Цаушевић

Рајко Цушевић, означен као један од вођа и оснивача чувене пљачкашке банде "Пинк Пантер", вратио се у Црну Гору након што је напустио њемачки затвор. Са много емоција у очима и у гласу, у разговору за портал "Дан" жели да пренесе, како каже, важну поруку, омладини наше земље и својој дјеци.

-Након што сам проживио пакао, вратио сам се у моју Црну Гору. Пред њемачким судом се води један напоран судски процес против мене, у којем је до сад било више од 90 рочишта. Али судија који води тај поступак, Подхаст, је поштен и храбар човјек и пустио ме да се браним са слободе. Мени тамо не треба адвокат...-казао је Цаушевић у разговору за портал Дан.

Чувени некадашњи припадник групе "Пинк Пантер", која је била позната по изузетно "спектакуларним " крађама, о којој сви свјетски медији пишу, нагласио је да у Црну Гору жели поштено да живи и да је написао књигу коју планира ускоро да објави а њен назив " Моја књига".

’Ви сте рођени за живот, не за смрт, немојте дозволити да вас претворе у криминалне "војнике", не дајте да ваша слобода буде везана ланцима

-У њој детаљно пишем о мом животу, борби...све искрено...Желим по мом поврату у моју Црну Гору да пошаљем поруку омладини и мојој дјеци а то је: Ви сте рођени за живот, не за смрт, немојте дозволити да вас претворе у криминалне "војнике", не дајте да ваша слобода буде везана ланцима- искрено је поручио Цаушевић омладини коментаришући ситуацију везану за велики број кривичних дјела и убиства која се дешавају поводом "рата" кланова.

Он је подсјетио и на текст "Дана" који је раније објављен под насловом: "Мило ми давао захвалнице, а сада немам ни струју ни воду".

-Користим прилуку да сву моју дјецу, која су широм Европе, њих шесторо позовем да дођу у Црну Гору на љето. И позивам власт да сви будемо безбједни и да се ситуација смири- поручио је Цаушевић.

image
- Њемачки медији о Цаушевићу Фото: Портал Дан (Жељка Бојанић)

Бројни домаћи, свјетски и регионални медији писали су о Рајку Цушевићу као једном од оснивача и вођа банде "Пинк Пантер". Цаушевић је родом са Цетиња.

Један њемачки лист објавио је недавно текст о њему наводећи да је Цаушевић све започео и да је формирао једну од најјачих група за пљачке у Европи.

Према писањима медија и извјештаја међународне полиције, банда "Пинк пантер" се састоји од неколико стотина чланова из Србије, Хрватске, БиХ и Црне Горе. Осигуравајуће куће процијениле су да је ова група током својих илегалних активности  укупно више од 500 милиона долара у накиту и разним драгоценостима. Извели су бројне пљачке драгуљарница у Дубаију, Швајцарској, Јапану, Француској, Њемачкој, Луксембургу, Шпанији, Италији и Монаку. Међутим, најважнија карактеристика њихових пљачки јесте та да ни у једној од њих није било жртава.

Наводно су надимак су добили после пљачке у Лондону после које су скарили дијамантски прстен теглици креме, а слична сцена снимљена је у чувеном филму истог имена. Сваки члан поменуте банде прича по неколико језика.

Наставиће се....

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 21:13