Радуловић / Фото: Дан, Архива
16/12/2021 u 06:53 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пљевљаци оптужени да су хтјели да запале кућу Ранка Радуловића

Одложено суђење Даниловићу и Терзићу за 20. јануар

Суђење Пљевљаку Данку Даниловићу (36), који се терети за кривично дјело изазивање опште опасности у случају изазивања пожара на кући Никшићанина Ранка Радуловића, и његовом суграђанину Игору Терзићу (35), оптуженом за помагање у извршењу тог дјела, јуче је на захтјев одбране одложено за 20. јануар.

Како оптужница није достављена оптуженима, они су од кривичног вијећа којим предсједава судија Лука Радуловић затражили одлагање претреса.

На јучерашње рочиште из ЗИКС-а је приведен оштећени Ранко Радуловић, коме се пред Вишим судом у Подгорици суди по оптужници за кривична дјела из области организованог криминала. Његов долазак у суд пропраћен је појачаним обезбјеђењем како у згради суда, тако и ван ње. И Терзић је у судницу доведен из УИКС-а.

Према оптужници, Терзић је 15. октобра 2019. године у вечерњим сатима, у Пљевљима, помогао Даниловићу да изазове пожар на кући Ранка Радуловића у селу Срећање. За извршење кривичног дјела ставио му је на располагање бидон у којем је било десет литара бензина и гумене рукавице.

–Даниловић је након тога 26. октобра 2020. године у селу Срећање изазвао пожар на Радуловићевој кући, чија је вриједност око 20.000 еура. Отворио је прозор на кући и унутрашњост посуо бензином. Сагорело је поткровље и причињена је велика материјална штета, укупне вриједности 20.563 еура –пише у оптужници.

Како је након пожара саопштено од стране пљеваљских ватрогасаца, ватрена стихија кренула је из поткровља и проширила се на други спрат куће. Даље ширење пожара зауставили су ватрогасци. То је био трећи пожар на његовој имовини у том мјесту, а ни у једном случају раније није био утврђен узрок.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:25