Miomir Mugoša / - ŽELJKA BOJANIć
22/07/2024 u 10:23 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Po drugi put izrečena oslobađajuća presuda Miomiru Mugoši

Sudija Vesna Kovačević, pred podgoričkim Višim sudom, izrekla je u ponovljenom postupku oslobađajuću presudu Miomiru Mugoši

Podsjećamo, nakon što je Apelacioni sud Crne Gore početkom februara uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i ukinuo presudu kojom je Mugoša oslobođen od optužbe, njemu se ponovo sudilo.

I u ovom postupku Mugoša je oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

Podjećamo, i ranijom presudom Višeg suda, Miomir Mugoša oslobođen je od optužbe da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz član 416 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore iz razloga što nije dokazano da je učinio krivično djelo. 

Presuda Mugoši 22. jula: "Osam godina čeka pravdu i trpi pritisak medija, NVO i javnosti"

Tom, prvom presudom, bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša oslobođen je od optužbi da je u slučaju prodaje gradskog građevinskog kompaniji DOO “Carine”, oštetio budžet Glavnog grada od 6,7 miliona eura, a “Carinama” pribavio korist u istom iznosu.

Prema navodima optužnice, Miomir Mugoša je. od 25. jula 2007. do 8. maja 2012, kao službeno lice i javni funkcioner - gradonačelnik, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem svog službenog ovlašćenja, pribavio drugom korist, a Glavnom gradu pričinio štetu.

Slučaj "Carine" - Kruščić: Mugoša nakon pozitivnog mišljenja službi potpisao prodaju zemljišta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 19:07