ilustracija / - AERODROMI CRNE GORE
19/09/2024 u 19:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UP: Dojava o bombi u avionu poljske kompanije bila lažna; Aerodromi: Nema detektovane opasnosti

Avion poljske kompanije sletio na podgorički aerodrom a kapetan je prijavio da ima dojavu da je u avionu postavljena bomba. Nakon što je policija završila pregled utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Kako su kazali iz policije za naš portal, radi se o redovnom letu za Podgoricu i pojašnjavaju da nije bilo prinudnog sletanja. Nakon završene akcije, oko 20 časova, oglasili su se iz Uprave policije.

- Službenici Uprave policije obaviješteni su danas od strane posade na letu Varšava – Podgorica, poljske aviokompanije, da je u avionu postavljena eksplozivna naprava. Naime, posadu su, prilikom leta iznad Mađarske, upoznali zaposleni na varšavskom aerodromu da su zaprimili dojavu da je u pomenutom avionu postavljena eksplozivna naprava, sa kojom je informacijom posada upoznala crnogorsku policiju po slijetanju na aerodrom- rečeno je iz policije.

Preduzete su aktivnosti iz nadležnosti policije, putnici su evakuisani, izvršen je protivdiverzioni pregled vazduhoplova, kojom prilikom nije pronađena eksplozivna naprava.

- Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Napominjemo da nije dolazilo do zatvaranja Aerodroma Podgorica- istakli su iz policije.

Iz Aerodroma su saopštili da nema detektovane opasnosti, avion lot-a se vraća u redovan saobraćaj.

- Sveoubuhvatna vanredna kontrola aviona, putnika i prtljaga kompanije LOT Polish na Aerodromu Podgorica pokazala je da ne postoje bilo kakve smetnje da se ovaj vazduhoplov vrati u redovan civilni saobraćaj- navode saopštenjem.

Kontrolu je sprovela Uprava policije uz asistenciju aerodromskih službi shodno procedurama za postupanje u vanrednim situacijama.

Avion prinudno sletio na beogradski aerodrom, putnik preminuo

- Nešto prije 17 sati na Aerodromu Podgorica je započet vanredni pregled aviona nacionalne poljske avio-kompanije, LOT Polish Airlines. Vazduhoplov je izolovan i udaljen od putničkog terminala. Svi ostali putnici su na bezbjednom i ostale operacije se, za sada, realizuju nesmetano. Kontrola se sprovodila po propisanim procedurama u sinhronizovanoj akciji Uprave policije, aerodromskih i ostalih službi- saopšteno je nakon dojave iz Aerodroma.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:07