Optužnica SDT / arhiva
25/06/2024 u 13:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Podignuta optužnica protiv šest osoba zbog šverca 2,5 tone kokaina

SDT je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv M.B, Z.K, N.N, R.V, N.B. i Z.D. zbog sumnje da su švercovali 2,5 tona kokaina i 59 kg metamfetamina, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Osnovano se sumnja da su, kao pripadnici kriminalne organizacije, ostvarujući kriminalni plan, krijumčarili radi prodaje 150kg kokaina i 59 kg metamfetamina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od septembra do decembra 2020. godine - pojasnio je Radonjić.

Istom optužnicom se stavlja na teret M.B. i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 380kg kokaina, morskim putem, preko Sjevernog mora do Švedske, u maju 2020. godine, okrivljenima M.B. i Z.K., krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 1.834kg kokaina, od Južne Amerike do Španije, u periodu od kraja januara do druge polovine februara 2021. godine.

- Okrivljenima M.B. i N.B. se stavlja na teret i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 199 kg kokaina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od kraja januara do sredine marta 2021. godine - istakao je Radonjić.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima produži pritvor.

Detalji akcije: U Podgorici "palo" oko 23 kilograma droge, traga se za osumnjičenima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:14